Mézzel grillezett lazac, mentás borsópüré


Finom és reményeim szerint giga-egészséges fogás.

Két szelet lazacfilét bepácoltam 1 kanál méz és 1 kanál szójaszósz keverékében, majd a sütőben 20 perc alatt pirosra, belül mégis puhára sütöttem.

40 deka zöldborsót meg 1 csokor zöldhagymát kevés vízben puhára pároltam, villával összenyomkodtam. Apróra vágott menta és petrezselyem leveleket kevertem hozzá.

4 megjegyzés:

Piszke írta...

Úgy látszik lazac-nap van:).

Ági, aki főz írta...

Igen, igen, a te változatot is nagyon komoly!

Notburga írta...

Ez nagyon jó lehet. Lazacot sokszor eszünk, de mézesen még nem próbáltam. A mentás borsópürével meg egyenesen egy igazi különlegesség.

Ági, aki főz írta...

Notburga, ez a mentás borsó amolyan angolos dolog, egy csomó angol receptes újságban olvastam róla és tényleg nagyon összeillenek.