Kern Ági könyvei

Történetek és receptek. Kern Ági szakácskönyveiben elfeledett és újraélt történetek fűszerezik az ételeket. A novellákat pedig ételreceptek sűrítik, dúsítják és teszik fogyaszthatóvá.
Kern Ági 3 könyve 3 külön világ, de mégis együvé tartoznak.

1. Ételek és életek - Rendhagyó szabadkai szakácskönyv

2. A Balkán ízei - Szakácskönyv török, görög, szerb, horvát, bolgár és macedón receptekkel

3. Az almárium, a vánkos meg a baracklekvár - novellák sütőtök-evésről, hableányokról meg fekete pulcsikról nem feltétlenül ebben a sorrendben 

Az almárium, a vánkos meg a baracklekvár: 25 novella140 oldal, puhatáblás

ISBN 978-963-06-8087-5

Bolti ár: 2150 Ft

Megrendelhető: 1850 Ft + postaköltség

Mit fogsz érezni, ha elolvasod? Akár egy hónapig minden nap más-más történetbe csöppenhetsz, sírhatsz és kacaghatsz, szerelmes lehetsz és féltékeny dühödben gyilkosságot fontolgathatsz. Egyszóval megismerkedhetsz Kern Ági mágikus, magával ragadó, egyedi világával.

Fülszöveg: A 77 magyar népmese és a Mónika Show násztánca egy Excel táblázat rácsai közé szorítva.

Kern Ágnes világa a valóság és a valószerűtlen peremén egyensúlyoz, de nem billen át egyik oldalra sem. A szövegekben központi szerephez jut az evés élménye, az ételek összekötő szerepe, a természeti és természetfölötti események egymásba fonódása és a halál véglegessége. A történetek a múltban és a mában támolyognak, sokszor nem is tudni, hogy álomban vagy egy bevásárlóközpont folyosóin, egy tévéműsor forgatásán vagy a pszichiáter rendelőjében járkálunk-e. Kálmán fiát meghívják egy tányér kelkáposzta-főzelékre, egy nagymama sütőtököt süt és a főkönyvelő baracklekvárt főz, egy boszorkány ír üzleti tervet, egy hableány pedig felháborodott levelet küld a bulvárlap szerkesztőségébe. Közben madarak, békák és sárkányok nyüzsögnek, a sziklakert növényei és a paszuly pedig átformálják a kertészeik életét. A hétköznapi csodák, a városi legendák megelevenednek, és az unalmas hétköznapok részévé válnak, ezáltal pedig pont az tűnik el belőlük, ami csodává emelné őket.

Különleges történetek, amelyeket el kell olvasni!

Ha szeretnéd megrendelni a könyvet, írj az agneskern kukac yahoo.com címre!A Balkán ízei: szakácskönyv, szerb, horvát, bosnyák, bolgár, török és görög receptek

 

Szakácskönyv

192 oldal, keménytáblás

ISBN 978-963-219-665-7

Bolti ár: 3250 Ft

Megrendelhető: 2550 Ft + postaköltség

Mit fogsz érezni, ha elolvasod? Legszívesebben csomagolnál és indulnál a horvát tengerpartra töltött tintahalat falatozni, Szerbiába csevapot sütni, Bulgáriába okrát kóstolni. Vagy egyszerűen csak kiszaladsz a konyhádba és megfőzöd életed legjobb muszakáját!

Fülszöveg: Ki az a Nikola bácsi és miért morgolódik, ha az ajvár kerül szóba? Ki az a Veneta és miért lopakodik ki hajnalban, hogy túrót vegyen? Mit rejt a sárga műanyag dobozka, amit egy kisfiú végig szorongatott az osztálykiránduláson?

Kern Ágnes szakácskönyve élvezetes formában mutatja be a Balkán-félsziget népeinek legendákkal, hiedelmekkel és ősi szokásokkal fűszerezett világát. Receptek, ötletek, ízek, illatok és mosolyok. Mert a tűzhely mellett mindig ott áll az ember is, aki megfőzi és aki megeszi az ételeket, amelyek a Balkán ízeit hordozzák.

Feledhetetlen utazások, konyhai kalandok!

Ha szeretnéd megrendelni a könyvet, írj az agneskern kukac yahoo.com címre!Ételek és életek: rendhagyó szabadkai szakácskönyv


168 oldal, keménytáblás

ISBN 86-83135-18-7

Bolti ár: 2750 Ft

Megrendelhető: 2250 Ft + postaköltség

Mit fogsz érezni, ha elolvasod? Mintha a nagymamád konyhájában járnál, újraéled az elfeledett vagy nagyon is ismerős ízeket, illatokat és érzéseket. Azonnal kedved támad megsütni valamelyik békebeli tortát, megfőzni egy jó főzeléket és pogácsákkal fogadni a vendégeket.

Fülszöveg: Főzni próbáltam, előcsalogatni a régi ízeket. Az ízeket, amelyek embereket idéznek fel, ételeket, amelyek minden falattal idekötnek. S rájöttem, ezeket a zamatokat még senki sem írta le. Ott kavarognak a nagyik agyában, ott gőzölögnek a vasárnapi asztalon, de számomra ez a tudás elérhetetlen volt.

Hiszen ki akarná leírni a mákos tészta hihetetlen egyszerűségét és tökéletességét, amikor balzsamecetben marinírozott lazacról is írhat? Talán csak az olyan elvetemült, étel honvágytól szenvedő leánykák, mint én. Így a nagyvárosba szakadt bárányka visszatért, gondolatban és a valóságban is végigette gyerekkorát Belekukkantottam hát a nagyik, ilyen-olyan nénik fazekába, sütőjébe, kemencéjébe és újrafőztem, újraettem minden elfeledett és minden újra felfedezett ízt.

Újra felfedezett ízek, kedves emlékek a konyhából!

Ha szeretnéd megrendelni a könyvet, írj az agneskern kukac yahoo.com címre!Nincsenek megjegyzések: