Zeller krémleves


Ha a Waldorf-saláta csak és kizárólag zeller-imádóknak ajánlott, akkor ez a leves tényleg a keménymagnak javasolt. Főzve ugyanis még erőteljesebb lesz az íz, még áthatóbb az aroma. Én mondjuk szeretem, de a drágám ezt már nem enné meg, akármilyen finomságokat is pakoltam még bele. Ezek a levesbetétek egyébként bármilyen krémlevest fel tudnak dobni, isteniek!


1 személyes leves: 1 kisebb zellergumó, 1 kis krumpli 2-3 dl vízben puhára főzve. Tejföllel turmixoltam, sóval és borssal fűszereztem. Pakoltam bele diós-rozsos kenyérkockát, kecskesajtkockát meg gesztenyét is. Egy pici tökmagolajat is locsoltam rá, annak is eszméletlen az íze!

Ez így együtt pedig egy orgia a nyelvnek. Minden kanálnál azt mondtam, hogy hű meg ha!

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Hmmm, ez nálunk is így van. Jó, hogy egy személyes adagot írtál le, mert ezt csak én enném meg. :-)

Imádom a zeller illatát, a leveléből jó nagy adag van lefagyasztva télre, hogy most is főzhessek vele.

chilii írta...

szerencsére nálunk mindenki szereti!