Csirke cornflakes kabátban


Azt kérdezte az én drágám, hogy ez meg hogy jutott eszembe? Biztos, hogy már ezer helyen láttam, olvastam, aztán egyszer csak bevillan, hogy végre nekem is meg kell csinálnom. Az eredmény pedig? Szuper, ropogós panír, porhanyós hús!


Mi került a 4 személyes adagba? 6 csirke felsőcomb, 1 tojás, 2-3 evőkanál tej, 2-3 evőkanál liszt, két maréknyi cornflakes (kukoricapehely), só, olaj a sütéshez.

Hogyan készült? A csirke felsőcombokat lehet már eleve kifilézett formátumban is megvenni, illetve jómagam is képes vagyok lehúzni a bőrét és kioperálni a csontját. Ezután falatnyi darabokra vágom a húst, sózom, lisztbe forgatom. A tojást, tejet és 1 evőkanálnyi lisztet lágy palacsintatésztává dolgozok, jó sok kukoricapelyhet dolgozok bele, hogy sűrű legyen. A kukoricapelyhet nem darálom le, hanem két tenyerem közé fogva morzsolom össze, így durva darabos marad, de azért elég kicsik lesznek a darabok, hogy bevonják a húst.

Az olajat jól felforrósítom a sütéshez és a híg panírba mártogatott húsdarabokat egyesével rakosgatom bele. Mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütöm.

Bármilyen hagyományos, lehetőség szerint sok zöldséget, salátát tartalmazó körethez jól passzol.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Ezt imádom, és először akkor ettem, amikor egy társaságban egy gyereket én etettem az ebédjével, és Ő ezt ette. Az egyet neked, egyet nekem játék közben kóstoltam meg. Aztán nagyon vigyáznom kellett, hogy ne én egyem meg a kölök elől!:)))