Lazacos krumplileves


Egyenesen Finnországból kaptam a receptet, Eszter barátnőmnek köszönhetően. Egyszerűen nem értem, hogy valaki aki ennyire jól főz, ismer egy csomó konyhát és folyamatosan utazik a világban, miért nem osztja meg a közönséggel ötleteit, élményeit. Szerencsére én első kézből kapom tőle a recepteket, és nagyon hálás is vagyok érte!


Lazacos krumplileves

Mi került a 4 személyes adagba? 1 kanál vaj, 1 csokor újhagyma, 30 dkg krumpli, 15 dkg lazac, 1 dl tejszín, kapor, só, szerecsendió.

Hogyan készült? A felkarikázott hagymát megpároltam a vajon, a felkockázott krumplit hozzáadtam és felöntöttem vagy 8 dl vízzel. Puhára főztem, a szintén felkockázott lazacot csak az utolsó 10 percre adtam hozzá, mert az nagyon gyorsan megfő. Kaporral fűszereztem és tejszínnel lágyítottam az ízeken.

3 megjegyzés:

á la carte kulinaria írta...

hmmmm ez nagyon jól hangzik!!

Szecsi írta...

Kedves Ági! Ezt a levest elkészítettem a hétvégén...hát mit mondjak imába foglaltuk a neved :)))

Ági, aki főz írta...

SZecsi, örülök, de igazából nem az én érdemem, továbbítom a forrásnak.