Az eredeti korhely levest egy kicsit felturbóztam. Került még bele gomba, kaliforniai paprika, répa, póréhagyma. Igazán jó volt így, azt hiszem ezt nem csak szilveszter környékén kellene fogyasztanunk.
Mi kell hozzá? negyed kg reszelt savanyú káposzta, 1 kis fej hagyma, 1 répa, 10 dkg gomba, fél kiskanál őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, 2 dl paradicsomlé.
Hogyan készül? A hagymát apró darabokra vágtam, a répát, gombát felkarikáztam, szeleteltem. Kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a paradicsomlevet, a káposztát. Megszórtam paprikával és lefedve pároltam. Sózni általában nem kell, mert a káposzta önmagában is sós.
15 perc főzés elég neki, amíg a káposzta egy kicsit megpuhul és kellemesen összeállnak az ízek.
Hogyan készül? A hagymát apró darabokra vágtam, a répát, gombát felkarikáztam, szeleteltem. Kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a paradicsomlevet, a káposztát. Megszórtam paprikával és lefedve pároltam. Sózni általában nem kell, mert a káposzta önmagában is sós.
15 perc főzés elég neki, amíg a káposzta egy kicsit megpuhul és kellemesen összeállnak az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése