Nagy őszi magazin-mustra

Főzős magazinok, az általam kitalált olvasóközönség egy tagjának szemszögéből.
Összefoglaló: Szinte minden újságban teljesen ugyanazok a témák: szőlő, bor, őszi gyümölcsös sütemények, kuglóf, palacsinta, iskolás uzsonnák. A különbség a tálalásban van.

Nők Lapja konyha - Fakanál melléklettel

Ági vagyok, blog író és magazin-függő. Gyakorlatilag minden színes magazint felvásárolok, ami csak kicsit is megtetszik az újságosnál. Vannak persze visszatérő kedvenceim, például ez. Bár, ha ezt a büntető címlapot nézem, biztos nem vettem volna meg.

Az újság nem kicsit eklektikus, nagyon modern, mai képekkel, stylinggal vegyítik a nyolcvanas-kilencvenes évek báját. Vannak egészen vonzó képek, mint például Mautner Zsófi kukoricapüréje, de vannak kifejezetten undorítóak is, mint például a közelről fotózott rétesek vagy a már említett címlapsüti. Most még Vrábel Kriszta tésztái se visznek kísértésbe, pedig ő aztán meg szokott ríkatni a fotóival.
A rovatokat nevekkel fémjelzik, van itt Chili és Vanília meg Lajos Mari is, Bereznay Tamás meg Dolce Vita. Nagyon-nagyon jó, hogy magyar sztárokat fejlesztünk, nem a Jamie-t másoljuk.

Sok a szőlős-boros, almás, körtés étel - szezon van és ez jó. Viszont sok újat nem mondanak egyik hozzávalóról sem, olaszos tésztákat, pizzát, rizottót eddig is csináltam. A szendvicskrémek is elcsépeltek, bár kedvet kaptam hozzájuk.

Recept amit biztosan elkészítenék: Fetasajtos-diós padlizsánkrém, Gombás tavaszi tekercs gyömbéres mártogatóval.
Amit biztosan nem: Mexikói pulykás pite.

Joy Bistro

Zsani vagyok, egy butikban dolgozok és szeretnék megtanulni főzni. Ezt a magazint egy barátnőm nyomta a kezembe, mert szerinte tuti receptek vannak benne. A fotók nagyon állatok, színesek meg minden.

Imádom, hogy megmutatják, a sztárok is emberek, ők is esznek, tömik a hamburgert meg a fagyit. Az is tuti jó, hogy csomó recepthez odaírják kik szeretik azt az ételt. Ott van például az a Született feleséges szőke, mindig is kíváncsi voltam, hogy lesz olyan vékony olyan öregen is. Mondjuk a lencsét nem szeretem, de azért biztos jó a kis salátája. Mondjuk Orlando Bloom zöld püréjét se kóstolnám meg, de azért cuki egy pasi.
Az étteremajánló is nagyon komolyan meg van csinálva, bár a húsz felsorolt helyből azt hiszem egyikbe se lenne elég pénzem megvacsorázni, talán abban a dizájn cukiban még egy gombóc fagyira elég lenne. A tévé paprikás srácok bemutatása is tetszett, bár nem szoktam nézni a műsorukat, mert elég uncsik.

Hogy melyik receptet csinálnám meg szívesen? Hát, elég furi hozzávalók kellenek szinte mindegyikhez. Kardhal meg mogyoróhagyma, még életembe nem láttam ilyeneket. A kombinációk is elég durvák, grépfrút meg csirke - fujj. Talán a kivis turmix meg a mozarellás paradicsom még menne, azt hiszem.

Kiskegyed konyhája

Bözsi vagyok, két éve nyugdíjas. Korábban virágkötőként dolgoztam, nagyon szeretem a szép dolgokat. A Kiskegyed konyháját azért vettem meg, mert nagyon szép volt a tetején a szőlős torta.
Nagyon szeretek sütni a családomnak, de ritkán merek új dolgokat kipróbálni. De például ez a vaníliakrémes almatorta a 40. oldalon nagyon tetszik, lehet, hogy megpróbálom. Amúgy nem nagyon tudok újítani, mert a férjem biztos nem kóstolná meg. A Bódi Margó receptjei pont ezért olyan jók, mert elég hagyományosak, mint például a pacalleves. Igaz nem szeretem a pacalt, de azért elég jól néznek ki a képek. A halat se szeretjük meg azt se tudom elképzelni, hogy szőlőt tegyek mindenféle húsételbe, pláne levesbe.
Mindent egybevetve nem sok kipróbálandó receptet találtam az újságban, akármilyen szép is. Talán a kolbászos tészta csúszna nálunk, ilyet se csináltam még soha, de a hozzávalók alapján nagyon fincsi lehet.

Blikk Nők Konyha

Móni vagyok, gyesen vagyok otthon a két gyerekkel. Az újságot először egy barátnőmnél láttam, elég sokszor vagyunk náluk, mert pont egykorúak a gyerekeink. Ő mutatta, hogy van egy szuper rovat, amit egy olyan anyuka ír, aki mellesleg egy ovit is vezet. Általában nagyon jó ötletek vannak arról, hogyan lehet a kicsik ételeit feldobni, de a mostani tésztanyújtós dolog nekem nem jött be. Kíváncsi lennék hányan kezdenek neki otthon a tésztagyúráshoz, nyújtáshoz, egyszerűen nincs ekkora hely a konyhámban.

Szeretem, hogy nagyon vonzóak a képek ebben az újságban, sok új információhoz jutok az egyes ételekkel kapcsolatban. Elég újszerűen kezelik az ételeket, szeretnék én is ilyen kreatívan főzni a családomnak. A borajánlót, ami megmondja, hogy melyik ételhez milyen bort kell inni meg egyenesen kivágtam és félretettem. Biztos, hogy sokszor elő fogom venni. Elég sok ebben a számban a gombás, szőlős meg boros recept. Érezni lehet a lapokon, hogy ősz van.
Legjobban a Tarte Tatin nevű almás sütemény tetszik, nagyon jól néz ki, de lehet, hogy inkább a diós körtetortát próbálom majd ki. De jók a kuglófok meg a palacsinták is. Alig tudnék közülük választani.
Fanny Konyha

Vera vagyok, kozmetikus. Nem mondhatnám, hogy szeretek főzni, meg aztán időm sincs rá. Elég sok kész ételt eszünk meg a szalonban kihozzák a gastroyalos ebédet, csak meg kell melegíteni. Az újságot egy vendég hagyta ott és nem jött vissza érte. Írja is rajta, hogy csak 160 forint, gondolom nem tűnt neki túl nagy veszteségnek. Én még így se venném meg.

Van pár jól hangzó étel benne, de a legtöbbet meg nem enném. A képek se valami nagy számok, sokszor túl közeli vagy homályos, ki se lehet venni, hogy mi van a képen. Kicsit zavaros, az az igazság.
Van sok gyümölcsös süti, kuglóf meg palacsinták. De ezt a magos ügyet kicsit túlzásba vitték, 5 oldal elég sok. Sajnos Thaiföldön se voltam még, nem is fogok ilyen kajákat csinálni, kelt tésztát meg főleg nem.

Az egyetlen, amit talán elkészítenék, az a gombás rizssaláta. Az jól hangzik.

15 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Ez jó volt. Én is mindent megveszek, ezek közül csak a Fanny konyha nincs épp meg. Mostanában a Nők Lapja Konyha meg a BlikkNők a kedvencem, ez utóbbi egész kellemes meglepetés volt.
Régen nagy Magyar Konyha-mániás volt az egész család, a lap indulásától gyűjtöttük, de sajnos mára kiüresedett, mégsem bírom megállni, hogy megvegyem, ez van:-)

Névtelen írta...

Csatlakozom Zsuzsihoz: ez nagyon jóóóóó!!! Máskor is kérünk ilyet!

Egyébként pont most értem haza egy bevásárlókörútról, a boltban nézegettem én is a főzős újságokat, pont ezeket:-) Végül egyiket sem vettem meg...

Tünde

Névtelen írta...

Én nem vagyok egy nagy magazinvásárló - inkább a blogokon keresgélek - de a Meglepetés magazin nyári különszáma nekem tetszett (nem a minőség, inkább a tartalom). Jó, hogy eszembe juttattad, megnézem van-e őszi különszám is.
Zsanett

Mindennapi Manna írta...

Szerintem még soha nem vásároltam magyar gasztromagazint, tehát nagyon ritkán kerül a kezembe. Ezen az íráson jól szórakoztam:)

siccike írta...

Siccike vagyok, szintúgy (gasztro)magazinfüggő, és ez az írás (is) nagyon tetszett!:-))

trinity írta...

Ági,amint a fenti ábra mutatja-szeretjük, ha írsz! Jó volt!!

marmalade írta...

Ez zseniális volt!

Ági, aki főz írta...

Hiába no, félálomban jönnek a legjobb ötletek... Köszi mindenkinek, aki hasonszőrű módon komoly magazinfüggésben szenved és annak is aki ellen tud állni.

Névtelen írta...

Ez nagyon jó volt!!!
Nemrég akadtam a blogodra, és azóta rendszeresen olvasom :-)))
A Villa-interjúknak is lesz folytatása? Remélem! Üdv: Gigi

erős ildikó írta...

Hú, ezt izgalmas volt olvasni. Én nagyon kevés lapot veszek, de azért néha párom édesanyjánál átlapozgatom. Kíváncsi lettem volna még egy Vidék Íze értékelésre.
Jó volt, szeretem, ha így írsz, kicsit fiktív módon.

Ági, aki főz írta...

Napmátka, a Vidék Íze valahogy nem került a kezembe, de ha meglesz, beillesztem.

Gigi, igen lesz folytatás. Az van, hogy vagy 5 embernél kint vannak a kérdések, csak a válaszadás lassan megy...

anyahajó írta...

Jót nevettem! Pár éve én is magazinfüggő voltam, azóta kigyógyultam. Igaz, pont azóta nem is főzök túl izgalmasan, úgyhogy akkor már inkább a függés!

Millie írta...

DE jót nevettem! Még sok ilyet kérek!

Főz és fecseg írta...

Élveztem a jogos kritikákat a lapokról,tetszettek. A Kiskegyed konyhájában viszont nem Bangó Margit receptjeit mutatták be, hanem Bódi Margóét.Amúgy én is gasztromagazin függő vagyok, de néha azt hiszem, hogy bennem van a hiba, hogy, jó ha 1-2 receptet találok bennük, amit szívesen megfőznék.Megjelent a Kiskegyed konyhájának extrája 90 olasz recepttel.Egyetlen egy újdonság van benne, a tartományok egy kis térképen bejelölve, ahonnan az ételek származnak.
Várom a következő mustrát!:)

Ági, aki főz írta...

Hogy én mennyire pancser vagyok, javítottam a nevet, köszi.