Macaron: magyarázza már el valaki!


Már hónapok óta gondolkodom azon, hogy mégis mi annyira extra ezekben a macaron nevű francia habcsókokban.

Oké, azt értem, hogy rohadt nehéz elkészíteni, jópofán néz ki, de az íze, na az egy nagy nulla, színes fűrészpor az én olvasatomban.

Eddigi kóstolási helyszíneim:
Frei Kávéháza a Libri Mamutban

Elég széles spektrumú merítés, de valahogy mindenhol ugyanolyannak tűnt...

13 megjegyzés:

szepyke írta...

Nah, akkor neked habcsók nem jutott róla eszedbe?
Én sem értem, hogy mi ez a felhajtás. Csendben voltam vele eddig, vagyis máig, de ma megírtam. Hiszti.

Egy jófajta teasütemény simán jobb, mint a macaron. Nem értem, hogy azért, mert valaki kreált valamit, amit bazi nehéz elkészíteni, hűteni, fűteni, stb kell a fehérjét, pihentetni, mittudomén, szóval, minek akkor ez? Az ember nem maga ellensége, hogy órákat szórakozzon valamivel, amiből max egy darabot tud megenni, mert édes, mert semmi extra. Csak azért, mert színes, nem halok be tőle. Olyan, mint az angoloknál a cupcake, csak a teteje ehető, ha egyáltalán az az, a többi meg megy a kukába. Akkor minek is?

Piszke írta...

Nagyon finom. Amit én csinálok az biztos.Ha Doki szervez, és lesz GBT, meg lehet majd kóstolni. Lehet lesz egy kis airbag-ja, de az íze szuper. És ha már van valakinek 1 kis gyakorlata, az elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk 1 képviselőfánké vagy egy zserbóé.

Ági, aki főz írta...

Piszke megegyeztünk! A kérdés, hogy mikor lesz GBT????

Wise Lady írta...

Jah, egyet kell veled értenem. De meggyőzhet vagyok.

Névtelen írta...

Ági! (és akkor itt Szepyke is :-)

szerintem nem mindegyik finom. de a jó minőségű alapanyagból (nem mű és nem ételszinezék) készített jó ízpárosítások igenis finomak. (részemről: csokis krém, bogyós gyümölcs "szakirány" :-)

szerintem hiba, ha túl édes, mert akkor nem is érzed az ízét és akkor tényleg nem érdemes...
én nem vagyok kifejezetten édesszájú, de ebből simán lemegy egynél több :-)
szeretem az állagát, hogy törékeny, finoman roppan és hogy csak egy falat élvezetet nyújt.
a habcsók semmiképp nem jutna eszembe róla, de lehet csak azért, mert azt még nem ettem jót.

(én többnyire a zürichi reptéren szoktam venni, ott luxemburgerli néven árulják, de szerintem ez ugyanaz. vettem már máshol is, nagyon-nagyon ingadozó a minőség)

de értem a kiakadásotokat, én mint olvasó is érzem, hogy otthon kicsit is nehezebben elérhető apróságok hatalmasra fújódnak pár jól irányzott blogbejegyzés miatt, aztán isten irgalmazzon annak, aki be mer szólni a misztifikálás ellen (csak hogy én is tartsak egy rövid panasznapot :-).

szóval ne üldözzétek a macaront, csináltok ti elég más finomságot (Ági, te voltál az a múltkor a Porontyon?) és hátha egyszer mégis a két ujjatok közé akad egy, amelyik mégis meggyőz :-)

Helga

Doctor Pepper írta...

Majd Doki szervez:) Csak még nem tudja hogy mikor, valamikor szeptember végén, október elején kellene...nem is tudom, majd kitalálom, megkérdezem, stb.. és akkor jól megkóstoljuk a Tiedet is Piszke!:)

szepyke írta...

Helga, én nem üldözöm, én csak nem értem. Mert tényleg úgy láttam, hogy már szinte sikk lett, hogy az ember egyen macaront, mert anélkül aztán...
Láttam néhány külhoni "celebes" képet, ahol a fogadáson szintén macaron hegyek voltak az asztalon. Hát, akkor ez csak valami hűha lehet, közben meg... Nem, nem azt mondtam,h ogy nem ízlett, csak azt, hogy a hűha nagyobb, mint amit valójában megérdemel, legalábbis szerintem.

És teljesen igazad van a panasznapoddal kapcsolatban. Én is kaptam már hideget-meleget, amikor olyan alapanyagot kérdőjeleztem meg, aminek egy fél havi fizetésem sem lett volna elég, és persze nem értettem, hogy ez tényleg kell e? Megkaptam, hogy hogy képzelem, hogy lehet mással helyettesíteni? Szóval, értelek!:D

zazálea írta...

Én ezt a mániát sosem értettem. :o(

Ági, aki főz írta...

Értem, értem én. Akkor tovább keresem az igazit.

DR. P. Megegyeztünk!

Ági, aki főz írta...

Helga, igen én voltam a Porontyon, tervezek még írni.

trinity írta...

A macaront nem kóstoltam, de a cupcake igenis nagyon finom....Ha
jól van elkészítve, nem csak a teteje-az alja is nagyon kellemes!!!

Névtelen írta...

Én szeretem, de ízlésről jó vitatkozni? Az is igaz, hogy itthon még jót nem ettem (Franciaországban teljesen rendben van a mezei pékséges is sokszor, nem kell azért P.H.-hoz, vagy Ladureehoz zarándokolni).

Felőlem mondhatja bárki, hogy milyen finom a Sacher torta, mindig megpróbálom, és még nem sikerült megszeretnem, de attól nem forgatom a szemem, hogy hogy lehet ezt szeretni. Bár most a macaron a trendi, így nem hiszem, hogy sacherre akarnak majd rábeszélni.

Ági

chilii írta...

:) ez tetszett, a hsz-ek meg különösen! ;)