Mézes-mustáros pulykafalatok


A hétvége legnagyobb dobása lett ez a húsos étel. Mindenki oda meg vissza volt, hogy milyen finom. Apuval koprodukcióban főztük. Ez úgy működött, hogy vettem pulyka medaliont - kicsontozott, felkockázott pulykacombot. Kapott sót, borsot. Kicsit megpirítottam, aztán lefedtem, aláöntöttem egy kicsi vizet és így pároltam.
Ekkor jött Apu. Mondtam neki, hogy valamivel fel kellene dobni ezt a húst. Kérdezem mi lenne ha mézet meg mustárt tennénk hozzá? Hát tegyünk, de akkor kell egy kis tejszín is, a végén meg sűrítsük be keményítővel, hogy szép selymes legyen. Ha pedig van itthon egy pici petrezselyem azzal is szórjuk meg.
Isteni, selymes, tele ízzel meg zamattal, nem győztük enni.

A mézes-mustáros húst én bevallom a reklámokból tanultam, de soha eszembe se jutna porból csinálni. Kicsit kutattam a porok oldalain és ezt a szörnyedvényt találtam: a serpenyős fortélyok alaphoz még hozzáadunk egy kis mézet meg mustárt. De könyörgök akkor mi a fenének a por???

4 megjegyzés:

trinity írta...

Hát ezt kérdeztem én is:)))
Tk. E-k vannak a zacsiban-jó sok!

Nálunk is nagy kedvenc ez a husi és így készül, ahogy írtad...

szepyke írta...

Hát, ez az...
Veszel egy zacskó műanyagot, és hozzá teszed az ételt...

Próbáld ki szemes mustárral, én azzal szoktam!

Névtelen írta...

Az arányokat le tudnád írni esetleg? (Persze, csak ha emlékszel még.. :) )

Ági, aki főz írta...

Névtelen, 4 személyre úgy 30 deka húst szoktam venni, de ha éhesek, akkor több kell. Ezt először meg kell főzni, teljesen puhára. Tejszínből mehet 2 dl, mustárból 1 kiskanál, mézből 1 kanál, keményítőből is egy csapott kanál. Ezeket jól kikeverni és ezzel sűríteni a hús szaftját. Elég egy picit összefőzni, hogy a keményítő besűrűsödjön, de ez után már nem kell tovább főzni, mert újra folyós lesz.