Gyümölcsös "pizza"


Ez is egy olyan sütemény, amely abból a szándékból született, hogy teljesen mellőzzem a tej bármilyen előfordulási formáját. Végül a lehető legegyszerűbb változat mellett döntöttem, készítettem egy pizzatésztát, telepakoltam a lehető legtöbb gyümölccsel és megsütöttem.


A tésztához: 500 g liszt, kb. 2-3 evőkanál olaj, 3 dl langyos víz, 1 csomag száraz élesztő, 1 kanál cukor. A hozzávalókat összekevertem, jól meggyúrtam. Gombóc formában duplájára kelesztettem, kinyújtottam, illetve formára húzogattam, igyekeztem a szélénél visszahajtogatni, hogy megfogjam a gyümölcs levét. Telepakoltam gyümölccsel és egy 20 percet még kelesztettem.


A tetejére kerülhet sok-sok apróra vágott gyümölcs, 1-2 kanál cukorral vagy mézzel meghintve. A barackhoz szeletelt mandulát kevertem, az almát fahéjjal ízesítettem, a szilvát pedig vaníliával. Ez utóbbi lett a legfinomabb. A gyümölcs elég sok levet ereszt, ami eláztatja ugyan a tésztaréteget, de közben karamellizálódik is.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Ha focacciát lehet gyümölccsel J.O. szerint, akkor pizzát is....Miért is ne?

szepyke írta...

Fagyi nincs hozzá?
szemtelen szepy smile...:D

Ági, aki főz írta...

Szemtelen Szepy, teljesen beletarfáltál a közepébe, már elfelejtettem, de tényleg fagyival ettük...