Zöldborsos bélszín

Mondtam a hölgynek a kedvenc szupermarketemben, hogy zöld borsot keresek, mire a hűtőpulthoz küldött, hogy ott van a borsó. Szóval ez az alapanyag nem minden üzletben található meg, így aztán engedélyezem a száraz, színes bors használatát is. Mindenképpen egész szemek legyenek, ne holmiféle porított változat. Az omlós minden-húsok-királya bélszín úgyis főszereplő lesz. A pasik meg egyenesen extázisba esnek tőle. Nem hiszed? Csak bátran próbáld ki. Azt persze nem kell elárulnod, hogy ennyire egyszerű volt összeütni, csak rebegtesd csábosan a szempilláidat…
Hozzávalók személyenként: 1-2 darab két-három centi vastag bélszín szelet, kétszer egy kiskanálnyi vaj és 10 szem lében úszkáló zöld bors, só.
Elkészítése: Egy serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk, amikor habzani kezd, beletesszük a hússzeleteket és beleszórjuk a lecsepegtetett borsot. A bélszín a legpuhább húsok egyike, ezért nagyon gyorsan megsül, főként, ha valaki véresen szereti a közepét. Maximum három perc jár az egyik oldalának és kettő a másiknak. A hússzeletet kitesszük a tányérra. A hús a néhány perces pihenőt, amíg a mártással pepecselünk, arra használja fel, hogy a finom szaftokat összegyűjti a belsejében és ettől valahogy még omlósabb lesz. A serpenyőben maradó borsos vajhoz egy újabb kanálnyi vajat keverünk, amitől az krémes és fényes lesz. Ekkor már nem kell tovább forrósítani, hanem önthetjük is a hússzeletekre vagy a mellé tálalt krumpli pürére, amely lágyan magába fogadja az ízeket. Csak utólag szoktam megsózni, ha nagyon muszáj.

Nincsenek megjegyzések: