Néhány ismerősöm messziről elkerüli a paradicsomot és annak levét. Csak akkor mutatnak közeledési hajlandóságot a piros lé iránt, ha azt előzetesen némi vodkával „ihatóvá” varázsolták. Talán a paradicsomlevest is fel lehetne turbózni némi alkohollal? Ezúttal azonban nem az a cél, hogy kiüssük magunkat, hanem, hogy az érdekes íz kombinációt élvezzük. A vörös Campari kissé kesernyés íze kétségkívül izgalmasabb élményt ígér, mint a vodka íztelensége.
Hozzávalók 2 személyre: 2 (vér)narancs, 5 dl paradicsomlé, 2 evőkanál Campari, bors, szerecsendió, mentalevél.
Elkészítése: Az egyik narancs levét egyenesen a lábosba csavarjuk, a másikat pedig kifilézzük, úgy, hogy sehol sem maradjon fehér rész. A kifilézett narancs levét is felfogjuk és a hártyáktól megszabadított darabokkal együtt hozzáadjuk a paradicsomléhez. A levest nem kell főzni, elég megvárni, hogy felforrjon és már tálalható is. Kedvünkre ízesítjük fűszerrel, só általában nem kell bele. Csíkokra vágott mentalevelekkel megszórjuk, ez csak fokozza az ízek változatosságát. A tányérba merve egy-egy evőkanál Camparival adjuk meg a kezdő akkordot és kezdődhet a szimfónia.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése