Kedvenc csirkepácom

Ezt a pácot Apu szokta csinálni, és bevallom nem is saját találmány, hanem a Szórakoztató fogyókúra szakácskönyvből szereztük be. Ennek ellenére, vagy éppen ezért nagyon finom.

A pác hozzávalói 4 combhoz: 4 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál száraz fehérbor, 4 kiskanál ketchup, 4 kiskanál méz.

Elkészítése: A csirkecombok bőrét bevagdaljuk és ha elég ügyesen forgatjuk a nagykést a csontokat eltávolítjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. Sózni nem kell, mivel a szójaszósz már eleve nagyon sós. A páccal bekent csirkét legalább fél órát hagyjuk pácolódni. Ha roston sütjük, ügyelni kell arra, hogy már ne legyen láng, hanem csak izzó parázs, mert különben a pác megég és keserű lesz. Lehet, hogy teflonserpenyőben jobb lesz az eredmény, mert itt nem éghet le a pác. Egy hatalmas adag görög salátával és puhára főzött, petrezselyem zölddel megszórt rizzsel tartom igazán tökéletes ebédnek, vacsorának.

Nincsenek megjegyzések: