A bazsalikomnak összetéveszthetetlen aromája van, ami egészen jól illik a semleges csirkuszhoz. A bazsalikomot én legtöbbször pesto formájában használom fel, amit készen megveszek a boltban, de természetesen otthon is elő lehet állítani. Ezzel csak az a bökkenő, hogy hétféle hozzávalót kell beszerezni, de sehol nem találok fenyőmagot. Marad tehát a kész mártás, amit viszonylag kevés E számmal (tartósító műanyagok) nyomnak tele.
Hozzávalók személyenként: egy dupla csirkecomb (vagy kettő, ha éhes vagy), 1 evőkanál pesto szósz, 1 evőkanál citromlé.
Elkészítése: Még előző este vagy reggel bepácoljuk a csirkét, hogy az aromás illóolajok jó alaposan átjárják a húsát. A páchoz összekeverjük a szószt és a citromlevet, majd jó alaposan a csirke bőre alá dörzsöljük. A szósz általában sós, tehát nem kell hozzáadni még több sót. Amíg a husit ácsorogni hagyjuk a hűtőben, ne felejtsük el lefedni, mert ugye nem szeretnénk, hogy az egész frizsi ilyen szagú legyen. Ha kellően megérlelődtek a combok, átzsuppoljuk őket egy kiolajozott tepsibe és fél órát lefedve, negyed órát fólia nélkül sütjük. Meglátod, csuda jó érzés lesz, amikor a bazsalikom és a sülő csirkebőr illata betölti a konyhát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése