Korhely leves

Az EU csatlakozás örömére és a tegnap benyakalt üveg pezsgő ellensúlyozására, itt egy igazi másnapos étel. 52szer jobb, mint a citromos kávé! Higgyetek nekem! A másnapok átvészelése nem csak mértéktelen piálás után okoz nehézségeket. Egy kiadós (nagyon kiadós) vacsora is okozhat álmatlan éjszakát és reggeli gondokat a gyomor táján. A citromos kávéhoz valahogy nem fűlik a fogam, pedig állítólag hatásos. Szerencsére az „évszázados” tapasztalat a segítségemre van ebben az esetben is. Apukám egyetemi éveiből hagyományozódott rám ez a leves, amely savanyú, tele van C vitaminnal és lenyugtatja a legháborgóbb emésztőszerveket is.
Hozzávalók 2 személyre: negyed kg reszelt savanyú káposzta, 1 kis fej hagyma, 10 dkg lángolt (puha, de nem nyers) kolbász, fél kiskanál őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, 2 dl paradicsomlé.
Elkészítése: A hagymát apró darabokra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a káposztát és a felkarikázott kolbászt. Megszórjuk a paprikával majd lefedjük. Sózni nem kell, mert a káposzta önmagában is sós. 15 percig főzzük, a káposzta egy kicsit megpuhul és kellemesen összeállnak az ízek. Ennyi idő neked is elég lesz arra, hogy kicsit magadhoz térj és félholt létedre nekiülj levest enni. Tálalásnál tehetsz bele tejfölt vagy csípős paprikát is.

Nincsenek megjegyzések: