Pirított üvegtészta

A kínai éttermek valódi kincseket tartogatnak a kockáztató kedvű vendégeknek. Most persze nem az elszaporodott gyorskajáldák egyen-szósszal nyakon öntött unalmára gondolok. Ennél azért sokkal változatosabb egy olyan ország konyhája, ahol több mint egy milliárd ember él. Én például az üvegtésztát szeretem a legjobban a finomságaik közül, mert valami hihetetlen gyorsasággal elkészíthető. A zöldségeknek nem is kell megpuhulni, finomak ropogósan is.

Hozzávalók 2 személyre: 1 kisebb csomag üvegtészta, (körülbelül 150 g), 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 100 g tisztított rákocska, 1 sárgarépa, fél paprika, két evőkanál borsó, 1 evőkanál szójaszósz.

Elkészítése: Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk, még főzni sem kell. A sárgarépából zöldséghámozóval széles csíkokat vágunk, majd ezeket ferdén szelve 5 centis rombuszokká igazítjuk. A paprikát szintén felcsíkozzuk. Egy serpenyőben (persze jobb lenne igazi wokban), felforrósítjuk az olajat és belereszeljük a fokhagymát. Beledobjuk a rákokat és hagyjuk egy kicsit megpirulni, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Két percig kevergetve pirítjuk őket, majd hozzáöntjük a szójaszószt is, ami nagyon sós, ezért egyáltalán nem kell megsózni az ételt. Ha íztelennek találod, önts rá még egy kicsit a barna folyadékból. Leszűrjük a tésztát és a megpirult zöldségekhez keverjük, átforrósítjuk és már foghatjuk is a pálcikánkat, hogy ügyeskedve a szánkba lapátoljuk a finomságot. Ötlet: A rákok helyett pácolt tofu (szójababsajt) darabkákat is adhatsz az ételhez és persze köretnek csak zöldségekből is készítheted.

Nincsenek megjegyzések: