Fehér hal, színes zöldségágyon

A hal, különösen a tengeri fajta a fogyókúrázók ideális étele. Most inkább nem mesélném el, hogy micsoda ilyen-olyan zsírsavakat tartalmaz és ez, hogy arányul a fehérjéhez, mert nem lenne túl hiteles. A lényeg az, hogy sok-sok halat kell ennünk és lehetőleg zöldségekkel társítani. A kilók meg majd észrevétlenül leperegnek rólunk.
Hozzávalók: személyenként 150-200 g tengeri hal, só, bors, a következő zöldségek közül egy-egy darab, ízlés szerint: paprika, paradicsom, kisebb cukkíni, néhány szem olajbogyó, egy-két evőkanál kukorica, a zöldfűszerek közül egy kis majoranna, két gerezd fokhagyma, olíva olaj.

Elkészítése: Egy kisebb tepsi vagy tűzálló tálat kiolajozunk. A zöldségeket, már amelyiket szükséges igyekezzünk egyforma nagyságú darabokra aprítani. A sok színes kockát mind-mind beledobjuk a tálba, összekeverjük és megszórjuk sóval, majorannával és kicsit meglocsoljuk olívaolajjal. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és azt is a zöldségek közé keverjük.A halat megfűszerezzük és a zöldségágyra helyezzük. Fóliával szorosan lezárjuk a tálat, majd forró sütőben megsütjük-pároljuk. Ez körülbelül 20-25 percet fog igénybe venni.

Nincsenek megjegyzések: