Töltött táskák leveles tésztából

A leveles tészta az egyik legnagyszerűbb találmány a világon. Igazi vendégváró különlegesség és szerencsére, a mélyhűtő feltalálása óta nekünk, időhiányos konyhatündéreknek sem okoz gondot. Csak elő kell venni a fagyasztóból, megvárni amíg felenged és felhasználni kedvünk szerint. Tölteléknek pedig sok finomságot felhasználhatunk.

Fetás-paradicsomos táska

Hozzávalók: 20 dkg leveles tészta, 20 dkg feta, 2 doboz sűrített paradicsom, 1 tojás, oregánó.

Elkészítése: A kiengedett leveles tésztát liszttel felszórt felületen fél centisre nyújtjuk és 15 x 15 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepét megkenjük egy kiskanálnyi paradicsom pürével, megszórjuk oregánóval és egy darab fetát helyezünk rá. A négy sarkát csomagszerűen összefogjuk, összenyomjuk és kívülről megkenjük tojással. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a táskákat.

Paradicsomos-halas töltelék a leveles tésztához

Hozzávalók: 20 dkg leveles tészta, egy doboz szardella filé, 2 szem friss paradicsom, (egy doboz sűrített paradicsommal is helyettesíthető), 10 szem kimagozott fekete olajbogyó, 4 evőkanál reszelt parmezán, tojás a kenegetéshez.

Elkészítése: A kiengedett leveles tésztát liszttel felszórt felületen fél centisre nyújtjuk és 15 x 15 centis négyzetekre vágjuk. A mártáshoz turmixgépbe dobáljuk a lecsöpögtetett szardella filét, a paradicsomot, az olajbogyót. Összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd a krémhez a parmezánt is hozzákeverjük. A paradicsomos krémmel megkenjük a tésztanégyzetek közepét, a négy sarkát csomagszerűen összefogjuk, összenyomjuk és kívülről megkenjük tojással. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a táskákat.

Nincsenek megjegyzések: