Tonhalkrém hidegen, melegen

Mit eszünk vacsorára? Általában szendvicset. Amióta elkezdtem írni a szakácskönyvet a helyzet egy kicsit megváltozott, hiszen ki kell próbálni a sok ötletet, ami a fejemben sorjázik. Azt azért gondolom mindenki sejti, hogy nekem sem mindig fűlik a fogam a konyhatündért játszani. Főleg ha mosogatásról van szó, de ezt most hagyjuk. Keressünk inkább valami nagyon-naaagyon egyszerű ételt, de mégse legyen unalmas.
A hideg változat
Hozzávalók 2 személyre: 1 tojás, 1 doboz tonhalkonzerv, 10 dkg sajt, egy citrom lereszelt héja, 2 evőkanál tejföl, só, bors.
Elkészítése: A tojást 10 perc alatt jó keményre főzöm, megpucolom, a fehérjét felkockázom. A sajtot lereszelem. A tonhalkonzervet lecsöpögtetem és villával összetöröm. Hozzákeverem a többi hozzávalót és enyhén megfűszerezem. A citrom levét azért nem adom hozzá, mert akkor túlzottan folyékony lenne és lefolyna a pirítósról, amelyre rákenem a behűtött krémet.
A meleg változat
Hozzávalók 2 személyre: 1 tojás, 1 doboz tonhalkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors.
Elkészítése: A sajtot lereszelem, a tonhalkonzervet lecsöpögtetem és villával összetöröm. Hozzákeverem a nyers tojást és a lereszelt sajtot, majd megfűszerezem. A krémet kenyérszeletre halmozom és mikróban vagy sütőben megsütöm. A tojás szépen megdagad, a sajt pedig megolvad és kissé meg is pirul. Ez a krém kiválóan alkalmas a toastsütőben készített melegszendvics megtöltésére. Ez esetben ne felejtsük el kívülről megvajazni a kenyérszeleteket.

Nincsenek megjegyzések: