Zöld saláta omlett csíkokkal

Csupa zöld növényeket és fűszereket válogattam össze ehhez a salátához. A színharmóniát a sárga omlett-csíkok biztosítják, de itt is zöld foszlányok kandikálnak. A salátafélék frissek és ropogósak, a tojás pedig puhán körbefogja azokat.
Hozzávalók személyenként: 2 tojás, metélőhagyma (snidling), 1 evőkanál olaj, ujjnyi uborka, maroknyi salátalevél, 50 g zöldbab, olaj, borecet, tárkony, petrezselyem, só, bors.
Elkészítése: Elsőként a zöldbabot főzöm meg, amely körülbelül 20 perc alatt puhul meg a sózott, forrásban lévő vízben. A megfőtt zöldbabot szűrőbe szedve, hideg víz alá dugom. Így megőrzi friss színét és egyúttal le is hűl. Az omletthez egy villával lazán felverem a tojást, sózom, borsozom és belekeverem a metélőhagymát. Egy evőkanálnyi olajon kisütöm az omlettet, majd ha egy kicsit kihűlt széles csíkokra vágom. Az uborkát fél centi széles, 3 centi hosszú „gyufaszálakra” vágom, a salátát széttépkedem. A zöld hozzávalókat egy tálba helyezem. Az öntethez összekeverem az ízlés szerinti mennyiségű olajat, ecetet, zöldfűszereket és a salátára öntöm. Végül az omlett-csíkokat is elhelyezem a műalkotásban.

Nincsenek megjegyzések: