Egzotikus húsgombóc

A fasírtot mindenki szereti, de nem kérdés, hogy egy idő után meg lehet unni. Főleg a készítését, hiszen annyi minden kell bele, alig lehet fejben tartani. Egy kicsit leegyszerűsítettem a folyamatot és petrezselyem helyett, amit anyukám szokott beletenni, friss korianderlevelet is használhatok. Mondanom sem kell, hogy íze egészen más lesz. Elismerem, hogy a sertéshús elég zsíros, de helyre kis gombócokat lehet formázni belőle, amelyek biztosan nem fognak szétesni.

Hozzávalók 4 személyre: fél kiló darált sertéscomb, 1 tojás, egy evőkanálnyi apróra vágott koriander levél, egy evőkanál szójaszósz (így nem kell sózni), zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A húst a koriander cafatokkal és a szójaszósszal fűszerezzük, majd alaposan hozzákeverjük a tojást. Vizes kézzel csinos kis gombócokat gyúrunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük őket. Kívül ropogósak, belül ízdúsak és puhák lesznek. Ötlet: Az alaposan lecsöpögtetett gombócokat hidegen is felhasználhatjuk, például, ha sajt és zöldségdarabokkal apró nyársakra fűzve kínáljuk őket.

Nincsenek megjegyzések: