Kukoricás palacsinta

Zengedeztem már a kukorica iránti szeretetemről? Tényleg nagyon csípem a guruló, a fogam alatt szétroppanó gömböcskéket meg az édes ízüket. Lehet belőlük például muris kis palacsintákat sütni, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak a felénk megszokott hajszálvékony változatra.

Hozzávalók 4-6 palacsintához: 50 g liszt, 1 tojás, fél dl tej, 150 g kukorica, 100 g sajt, petrezselyem zöldje, só, bors, olaj a sütéshez.

Elkészítése: Egy keverőtálba helyezzük a kukorica felét, a lisztet, a tejet, a tojás sárgáját és az összevágott petrezselymet. Elektromos keverővel addig keverjük, amíg egynemű, nem túl folyós masszát kapunk. Egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük pihenni. Ha kipihente magát az alapanyagunk, hozzáadjuk a maradék kukoricaszemeket, a reszelt sajtot és óvatosan beleforgatjuk az időközben felvert tojás fehérjét. A masszából 8-10 centi átmérőjű, kisebb palacsintákat formázunk és kevés olajon mindkét felét alaposan megsütjük. Ötlet: Ha joghurtos, túrós mártogatnivaló öntetet készítesz hozzá, egy nagy dumaparti kiváló kísérője válik belőle.

Nincsenek megjegyzések: