Nyári saláta

Most, hogy gyönyörűen ragyog a reggeli nap, lassan elhiszem, hogy ebben az évben is lesz még nyár. Amíg megérkezik a harminc fok, addig nyáridéző salátát tálalok és képzeletben a francia Riviérán süttetem a hasam. Nézzük, mit találunk ehhez a frizsiben?
Hozzávalók két személynek: baguette kenyér, 4 szelet hajszálvékony bacon, 4 húsos, érett paradicsom, néhány szem olajbogyó, két marék rukkola saláta, fél citrom, öntésnyi olíva olaj, vaj, fokhagyma, bazsalikom, só.
Elkészítése: Kezdjük a kenyérrel, amit csinos karikákra vágunk, vékonyan megkenjük vajjal, majd egy tepsibe sorakoztatjuk. A kenyeret 7-8 percre betoljuk a sütőbe, hogy a vaj kellemesen beleolvadjon. Ha megpirult, beledörzsölünk egy-egy fokhagyma gerezdet. Ha nem szereted a fokhagymát, hagyd ki nyugodtan. Én imádom a zamatát.A paradicsomot felkarikázzuk és két tányéron körkörösen elfektetjük őket. Ráhalmozzuk a rukkola leveleket, megöntözzük citromlével, olíva olajjal. A bazsalikom leveleket és az olajbogyót apróra kockázzuk és szintén a salátára szórjuk. A bacont egy picit megpirítjuk, majd a saláta halom tetejére helyezzük. Azonnal fogyasztandó, frissen, illatosan és melegen. Hmmmmm… Hol is a türkizkék bikinim?

Nincsenek megjegyzések: