A Rókusfalvy fogadó múlt heti menüjéről
Menjetek csokit csinálni!
Napi mosoly
Napi mosoly
Tabbouleh bulgurral és quinoával
Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokság
A verseny döntőjébe a selejtezők első öt-öt helyezettje kerül be.
A nyertes a Marine Harvest jóvoltából egy 4 napos Norvég utat nyer és megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját.
ELŐDÖNTŐ: Az elődöntők helyszíne és időpontja: Budai Gourmet gasztronómiai rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4. 15:30-17:00. A két elődöntő egymást követi majd.
DÖNTŐ: A döntő helyszíne és időpontja: Budai Gourmet rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4., 18:30-19:30
VERSENYKIÍRÁS:
A versenyzőknek az Országos Nyílt Lazacbontó verseny hivatalos szabályai szerint kell a lehető legszebb és legpontosabb lazac filéket szelnie egy hagyományos lazacból, a lehető legrövidebb idő alatt. Az elődöntő és a döntő alapanyagait a Metro Vevőakadémia és a Marine Harvest cég biztosítja.
A jelentkezéseket kizárólag a Metro Vevőakadémia e-mail címére lehet elküldeni vevoakademia@metro.co.hu
A pályázathoz néhány soros bemutatkozást és rövid indoklást kell csatolni a versenyen való indulás motivációjáról.
A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban szerezhetők be.
A szervezők a változtatás jogát fenntartják!
Nem csak az nyer, aki a fődíjként felajánlott 4 napos norvégiai utat nyeri!
A lazacbontó versenyen résztvevő minden versenyző, nagy értékű ajándékot kap a Metro Vevőakadémiától és a verseny fő támogatójától, a Marine Harvest cégtől. A versenyzők alanyi jogon kapnak a versenyen felfilézett 4,5 kg - 5 kg súlyú lazaccal megegyező mennyiségű lazachúst, tehát aki a döntőbe kerül máris gazdagabb 2 nagykereskedelmi minőségű lazac filézett húsával, de aki az előselejtezőben elvérzik annak sem kell búslakodni hiszen ebben az esetben 1 db atlantik lazac filézett halhúsát teheti a hűtőjébe és még számos egyéb ajándék is gazdára vár!
Segítség a filézéshez: az első és egyetlen hazai halgasztronómiai blog, az Oceancowboy-on bővebben olvashattok a lazacokról, méretről, súlyról , alkalmazható konyhatechnológiáról, és a filézéshez segítséget kaphattok, ha elolvassátok a fázisfotókkal illusztrált filézési útmutatót!
Nem csak séfek, szakácsok, vagy halkereskedők jelentkezését várják a bajnokságra, de nem árt, ha láttál már, filéztél már életedben! Jelentkezni csak a megadott e-mail címen lehet, ahová pár soros bemutatkozó (motivációs) levelet kell írni.
Filézőkéseket elő, mindent bele!
Töltött tök
Színes túrókrém
Gere Attila Mandula étterme, Villány
Sauska, Villány
Napi mosoly
Spárga salátaként
Töltött paprika fetával és paradicsommal
Rakott tészta sonkával és brokkolival

Napi mosoly
Napi mosolyok
Szendvics-ebéd
Indiai fűszeres paradicsomleves

Megtörtént a nagy sorsolás
Íme a nyertesek (mindenki, aki nyert, kapott egy e-mailt)
Mankás könyvek: Monica
Kern Ági könyvek és Szabadka-csomag: névtelen (szelesiszi...@)
Panyizsuzsi tejeskávé szettje: Viki
Karaffa borbolt saját bora: aarks
Hedonism bonbon és csoki: Muller Agi
Kockacukor kávébérlete: Lilla (főz)
Szilikonos forma a Gasztroshoptól: Jutka
VKF! Eper-színpompa


A klasszikus csokoládétorta

Napi mosoly
7 év - 7 nyeremény
Hét évvel ezelőtt mindenféle komolyabb terv nélkül bepötyögtem az első bejegyzést. Aztán egyre csak jöttek és jöttek az újabb főznivalók, ennivalók, receptek és ötletek. Időről időre abbahagytam, költöztem, újrakezdtem. És még mindig itt vagyok.
1. Panyizsuzsi tejeskávé szettje
Olyan vagyok, mint az üveg
Pedig szeretek tanulni, változni és formálódni.
Akárcsak az üveg a kemencében.
Álmodozáskor, tervezéskor ők dominálnak.
Szinte vibrálnak bennem a kavargó színek.
Ezeket az egyeneseket varázsolja a kemence lágy ívekké és kerek formákká.
Engem pedig az üveg tanít és edz, nap nap után, hajlékonynak, rugalmasnak maradni.
Ez
2. Karaffa Borszaküzlet saját bora
Mónika ezt mesélte a Mankák születéséről: „A Manka babát két évvel ezelőtt találtam ki, alakja egy nagyszoknyás, duci kislányból született. Azóta számtalan variáció készült, de közös bennük, hogy mind én varrtam, az utolsó öltésig és nagy szeretettel. A könyvet is én írtam és illusztráltam, egy igazi nyári Manka
A nyeremény két könyv: egy mankás és a legújabb, a Vilma levese.
A nyeremény pedig
5. A
Kedvenc törzshelyem is beszállt a buliba. Ha rosszkedvű vagyok, oda megyek és iszok egy forró csokit. Ha süt a nap és jó a kedvem, akkor málnaturmixot kortyolok. Ha pedig csak egy kis energia kellene, akkor jöhetnek a kávékülönlegességek a világ legjobb termőterületeiről. A fánk és a sehol máshol nem kóstolt melegszendvics már csak hab a tortán.
A nyeremény egy két kávéra és egy kakaóra szóló „bérlet” a
6. Szilikonos forma a Gasztroshoptól
A nyeremény egy szilikonforma, amellyel digitális számokat süthetünk ki süteményből.
7. Könyveim és egy szabadkai finomságcsomag
Végül pedig nem maradhatnak le saját könyveim és kedvenc városom, Szabadka finomságai sem. Aki erre az opcióra szavaz az egy három könyvből álló csomaggal és egy csomó finomsággal: lekvárral, csokival, sós rágcsával és pálinkával lehet gazdagabb.
A játék menete:
1. Mindenki válasszon ki egy neki tetsző ajándékot! Ez a legszigorúbb szabály: egy játékos csak egyféle csomagra nevezhet. (Nagyon szigorúan törölni fogom a második
2. A nyereményjátékban való részvételhez itt kell megjegyzést hagyni, ennél a bejegyzésnél. A megjegyzés tartalmazza, hogy melyik nyeremény sorsolásán szeretnél részt venni.
3. Az azonosításhoz szükségünk van egy e
4. A sorsolásra május 2
Sok szerencsét kívánok a játékhoz!
Ági, aki főz
Húsvéti ajánlat
Bárányos étel:
Egészben sült báránycomb - hihetetlenül egyszerűen készül
Spenótos bárány - szerb egytálétel
Kalács:
Fonott kalács sonkával és tormával
Édesség:
Nyuszifészek - csokis keksz
Citromos sütemény
+ egy húsvéti novella
A játék lényege:
Írj egy bejegyzést "Húsvéti ajánlat" címmel! Az ünnepre való tekintettel javasolj 5-10 ételt bármilyen kategóriában, egy feltétel van, hogy a korábban már közzétett receptjeid közül válogass!
Ha megkapod a játékot, akkor kérlek küldd tovább 10 bloggernek! De a játékot szabadon is "elviheted", nem kell megvárni, hogy hozzád is eljusson!:)
Játékra fel!
Kíváncsi lennék az új blogerekre is, de nyilván itt a régi motorosok játszanak.
Ahova én is ellátogatnék húsvéti vendégségbe:
Édes és Keserű, Napmátka Tűzhelye, Duende, avagy Szellem a fazékban, Doctor Pepper, Kicsi Vú, Az élet napos oldala és még sokan, sokan mások.
Napi mosoly
Illatos, ötfűszeres oldalas

Szombati lakoma

Napi mosoly
Citromos csicseriborsó-leves

Mosolygós napok
Lazacos-brokkolis tészta

SegítSüti licit vége

SegítSüti 2011



Napi mosoly
Medvehagyma
Na, és persze nekem azóta sem sikerült mély barátságot kötnöm vele, pedig esküszöm erősen próbálkoztam. Valahogy nem elég trendi az ízlésem, attól tartok. Nekem a tavaszt a retek meg a fejes saláta jelenti, ahogy gyerekkoromban. Evvan.
Kedvenc szendvics: rák és tojás

Heringsaláta

Napi mosoly
Saláta: kukorica, csirke meg a kapros-joghurtos öntet

Gombás rakott csirkecombok

Tandoori csirke

Reneszánsz saláta

Éljen a böjt!

Mazsolás bárány bulgurral, lencsével

A bárányfalatkákat pedig a mélyhűtő szerencsekereke köpte ki éppen szombatra magából. Már régóta várakozott szegény megboldogult állat gerince és bordái, hogy végre megegyük. Miközben ettem ezt a végül igencsak jól sikerült egyveleget, azon morfondíroztam, hogy ilyenkor miért nem jut eszembe, hogy egy egyszerű báránypaprikással álljak elő, mondjuk galuskával. Hát igen, valahogy a kajákkal kapcsolatos agyműködésem sem az a tipikus magyar háziasszonyos. Még jó, hogy van egy türelmes és megértő férjem.
Hozzávalók 2 személy részére (ezek voltak éppen itthon, ugyebár): 30-40 deka csontos báránygerinc, borda falatnyi darabokra vágva, 1 kanál olaj, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 répa, 1 szűk marék mazsola, 1 kiskanál arab fűszerkeverék (ras al hanut), 1 kiskanál pirospaprika, nagyobb csipet fahéj, só. A körethez 20 dkg bulgur (búzatöret), 1 lencsekonzerv, só, 1 citrom leve.
Elkészítése: A hagymát, fokhagymát, répát megtisztítottam és felkockáztam. 1 kanál olajon megfuttattam a zöldségeket, fűszereket. Hozzáadtam a húst, mazsolát felöntöttem 1 dl vízzel és lefedve puhára pároltam. Ha elpárolog a víz, lehet még hozzáönteni, de mindig csak egy keveset. (A víz vörösborral is helyettesíthető.)
A bulgurt dupla mennyiségű vízzel puhára főztem, még forrón hozzákevertem a lecsepegtetett lencsét, de már nem főztem. Rácsorgattam a citrom levét és picit még megsóztam. Együtt tálaltam.
Napi mosoly
Napi mosoly
Gombás-tejszínes tészta
