Színes túrókrém


Kence, kence, kence. Még a gyerekekkel jó lenne megértetni, hogy mennyire jó különböző "gyanús" állagú dolgokat a kenyérre kenve elfogyasztani. Mert ott van ugye a körözött - a kedvencem, aztán a fetás paprikakrém, a tojáskrém/pástétom, és most a legújabb tavaszira hangolt túrókrém.

Elkészítése nem igényel túlzott erőfeszítést, viszont jót tesz neki, ha pár órát ácsorog a hűtőben. És van egy trükk is: ha botmixerrel esek neki a túrónak ezerszer krémesebb lesz.
Aztán teszek hozzá egy-két kanál tejfölt, sót, borsot. Összevagdostam olajbogyót, piros kaliforniai paprikát és egy picike lilahagymát. Végül pedig még sok-sok kaprot is felszecskáztam és belekevertem. Már csak egy szelet pirítós kell melléje.

Ha nagyon cifrázni szeretném, akkor kivájom pár paradicsom közepét, lefordítom, hogy kiengedje a levét, aztán abba töltöm a túrókrémet. Csudajól tud kinézni a sok szín így együtt.

1 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszta ez a kence.