![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlopgwVAUlsOfH_olGHTCWR-xUx-oj8cHwRVwRHukUvY1Vo2s0Z5s4UV9DRE3qNNlmdy-26GFzMfzW-fCdCD0yrHy3YGNeSfV4mPVPEQJpJLlQFZmg8ATmWgObtnLQwOyRAzbqKw/s400/1segitsutisziv.jpg)
Újra indul a licit! Ezúttal a Down Egyesület fejlesztőháza számára gyűjtünk, szeretnénk hozzájárulni egy picit az ő áldozatos munkájukhoz is. A kezdeményezés részleteiről, a licitlehetőségekről és a támogatottakról, illetve az eddigi SegítSütikről a http://www.segitsuti.hu/ honlapon olvashattok. Licitálni is a honlapon lehet, illetve ha túlzottan elszaladnának a licit összegei, akkor érdemes megrendelni a sütifüzeteket vagy egyéb ajándék-apróságokat, hiszen ezzel is segíthetünk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw8nSSTFXFvm_msFOB9Tubhi0BMsIF_weqAypOkPkqqYfyuSHveXxiDuPeRxxVLQ3Krb9hYdETFXFwxSeGn5tkzVduTI2-W7yZ_xAC5Tt9MEvkePOTtqRLBFuABYjK5442H4scAw/s400/ss2.jpg)
Az előző két évben sütöttem mandulás ropogóst, meg narancsos-marcipános tortácskákat. Most folytatom a sort és ismét mandulás lesz a sütemény, a krémjébe pedig a narancs mellé befurakodott a passiógyümölcs. Csak halkan mondom, ez a gyümölcs már önmagában is fantasztikus!
Mandulás tallér passiógyümölcsös krémmel
Hozzávalók a tallérhoz: 200 g darált mandula, 200 g liszt, 1 csipet só, 1 kiskanál sütőpor, 100 g vaj, 150 g porcukor, 1 tojás, 1 kanál narancslikőr.
Hozzávalók a krémehez: 6 db passiógyümölcs, 1 narancs leve, 1 kanál cukor, 2 evőkanál narancslikőr, 150 g fehércsokoládé, 70 g vaj.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpz5xRAitUyZY4yfZeDhcUPxmC3OqJ_qWP6LcI_MbrdRADd_EqdoRshJYgep4vSPfkLb9H-VHN6tcsFNUylvyZXlhVYNVp907XDIxGdS29aECN713CcVxMfMc-aCZlKdPQ2bprAg/s400/ss1.jpg)
Elkészítése: A mandulás tallérhoz egy tálba tettem a lisztet, őrölt mandulát, sót, sütőport, cukrot. Lazán összeforgattam, majd elmorzsoltam benne a felkockázott hideg vajat. Amikor már egynemű volt a tészta, de még csak nedves homokra emlékeztetett, akkor adtam hozzá a tojást és a likőrt. Gyors mozdulatokkal összedolgoztam.
Gömböcöket hengergettem belőle, amiket aztán kilapítva tettem a sütőlemezre. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sültek.
A krémehez kiszedtem a passiógyümölcsök belsejét, a narancs levével és 1 kanál cukorral együtt felforraltam és 5 percig főztem. Szűrőn átpaszíroztam, beleolvasztottam a vajat és a csokoládét, hozzáadtam a likőrt is. Teljesen lehűtöttem, amitől a krém besűrűsödik és kenhető lett.
Két-két tallért a krémmel összeragasztgattam. Frissen nagyon ropogós, egy-két nap múlva egy picit puhul, főleg a krémnek köszönhetően. (Több ideje meg úgysem lesz, hogy álldogáljon.)
3 megjegyzés:
Szuper izgalmas lett! Hmmmm....
Nyami, nagyon guszta!
Kapsz tőlem "egy jó szót" , kérlek nézz be hozzám :)
Nagyon guszta, és szapora lehet, különösen az evése!
Megjegyzés küldése