Gombás rakott csirkecombok


Nekem mindenek felett ez a kedvenc hétvégi ételkészítési módozatom. Pakolok, sütőbe tolok, jót eszek. És mindig sikerül újabb és újabb variációkat összehozni.

Ezúttal 5 darab kifilézett csirkecombot pácoltam: 1 kanál olívaolaj, 2 kanál paradicsompüré, só, bors, majoranna, rozmaring.

40 dkg krumplit pucoltam, karikáztam, tettem alulra.

1 póréhagymát és 20 dkg csiperkegombát is karikáztam, került a krumplira. Fűszerezés itt is történt.

Legfelülre a hús páccal együtt, illetve 4 szelet hajszálvékony szalonnacsík, csak az íze kedvéért.

1,5 óra a sütőben, fólia alatt - pont tökéletesre puhul, mi meg addig egy jót sétáltunk a környéken.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és gondolom finom is, arról nem beszélve hogy könnyen elkészíthető! Kipróbálom rövidesen !

Laci írta...

én is az ilyet kedvelem! Minél kevesebb időt tölteni a konyhában, de mégis jót enni!Hasonlókat én is csinálok.

Rózsa írta...

Vonzónak tűnik, ki fogom próbálni.