Illatos, ötfűszeres oldalas


Oldalast sütni nagyjából a világ leegyszerűbb dolga. Jó nagy darabokat vettem, amin volt bőven hús meg zsír is.

Összekevertem 2-3 kanál ecetet, 1 kanál cukrot, 1 kiskanál kínai ötfűszer keveréket.

Az oldalast megsóztam, aztán rálocsoltam a fűszeres keveréket. Jól átforgattam és egy mély tepsibe terítettem.

Körülbelül háromnegyed órát töltött a maximumra állított sütőben. Időközben kétszer-háromszor átforgattam, hogy mindenhol átsüljön és ropogós legyen.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Ezt a fajta fűszerkeveréket még nem ismerem.

Ági, aki főz írta...

Öt fűszerből áll, mint a neve is mondja, a fő eleme pedig a csillagánizs, de van benne bors is. A többit fejből nem is tudom.

Eszter írta...

Ilyen esetes pácot még nem használtam. Izgalmasan hangzik.

Nagy Kati írta...

Nagyon szeretem az illatát,zamatát,ízét!Gyorsan készítettem is egy banánturmixot kínai ötfűszerrel,hmmm...:))
(Ötfűszer keverék ( egyenlő arányban): csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, édeskömény és szecsuáni bors őrleménye.)

GasztroRéka írta...

Szeretem, hogy az ünnepi bejegyzéseidben előtérbe kerül a hagyomány. Ezért most a húsvéti menü ajánló játékra invitállak. Kérlek térj be hozzám a részletekért!