Szülinapi buli kapcsán elég komoly mennyiségű kence-fice meg saláta került az asztalra és tűnt el a vendégek gyomrában. Ilyenkor mindig veszek 4-5 fajta különböző sajtot, keményet is meg illatosat, penészeset meg ízesítettet és persze többféle sonkát, kolbászt. Ez az alap, meg a kenyér. Ebből már mindenki jóllakik, aztán jön hozzá a cifrázás.
Mivel sok volt a gyerek, ezért csak úgy natúr kiraktam répát, uborkát meg paprikát, mindet egyforma csíkokra vagdosva. Gyorsan el is ropogtatták.
A saláták közül most a paradicsom-mozarella-bazsalikom lépett porondra. Egy kis só meg olívaolaj, sőt picinyke balzsamecet sem árt neki. A másik salátaféleség tésztából (fusili), articsókából meg olajbogyóból állt össze. A konzervbabhoz meg rozmaringot, paradicsomot, paprikát, újhagymát adtam. Ez utóbbi kombináció megfőzve és nyersen is jól kiegészíti a babot.
Volt aztán illatos, ötfűszeres oldalas, jó ropogósra sütve.
A kencék közül gyorsan elfogyott a feta-ajvár keverék, illetve a sörös sajtkrém és a bacon jam névre hallgató izgalom is.
1 megjegyzés:
nyálcsorgató, az van :o)
Megjegyzés küldése