Szilvamártás


Készítettem tavaszi tekercset, a kínai éttermekben nagyon szeretem. Nem is azt a bumfordi változatot, hanem azokat a kecses kis szivarkákat, mindenféle izgalmas töltelékkel. Nos, nekem nem igazán jött össze a dolog, talán túl sok lett a töltelék, a tészta meg összeragadt, még sütés után is, egy olajos, ragacsos kulimász lett belőle.

Került viszont hozzá egy kis szilvamártás is, ami egyszerűen mennyei lett, éppen ezért receptjét elmesélésre érdemesnek tartom.

Szilvamártás kínai fűszerezéssel

Mi került bele? 30 deka szilva, 1-2 evőkanál méz, 2 dl vörösbor, 2 csipet kínai ötfűszer keverék, amelyben a csillagánizs dominál, 2 evőkanál szójaszósz.

Hogyan készült? A szilvát kimagoztam és mivel jó érett volt, a héját is könnyedén le tudtam húzni. A borral, mézzel együtt vagy fél órát rotyogtattam, az ízek csodásan összeolvadtak. A lekvárnál folyékonyabb állagú anyagot leturmixoltam, szójaszósszal és fűszerkeverékkel ízesítettem.

Kicsit sós, kicsit édes, nagyon fűszeres és nagyon jól megy mindenféle sültekhez, rántottakhoz, de akár a zöldséges rizshez is.

Nincsenek megjegyzések: