Szóval még mindig szeretem a hüvelyeseket, ezt az apró szemű, gyönyörű fekete lencsét is, amit a beluga kaviár után beluga lencseként is szoktak emlegetni. Nem mállik szét, de azért megfő rendesen és kellemes diós-földes íze van.
Lencsesaláta körtével
10 deka beluga lencsét puhára pároltam bő, sós vízben. 1 körtét meghámoztam, felkockáztam és 1 citrom levével meglocsoltam, hogy ne barnuljon meg. 1 kis lilahagymát apróra kockáztam, megsóztam. 1 evőkanál mangós balzsamecetből, 1 evőkanál szőlőmag olajból készítettem salátaöntetet. A leszűrt lencsét összeforgattam a többi hozzávalóval, kóstoltam és sóztam, borsoztam.
Mellé limeszeletekkel grillezett tilápia halfilét kínáltam, kellemes kis ebéd kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése