Almás, gesztenyés sütemény


Igen, ez már ősz, ahogy ez a sütemény is. Alma és gesztenye együtt fergetegesen jó, ahogy ez a napfényes, meleg ősz is. Még a válogatós 1-es számú is megevett a sütiből egy-egy szelettel. Az egyetlen kitétel, hogy nem gesztenyepürét, hanem szemes, általában fagyasztva árult (vagy otthon sütött, pucolt) gesztenyét kell hozzá használni.

Milyen hozzávalókat kevertem össze? 10 dkg vaj, 10 dkg barnacukor, 2 tojás, 25 dkg alma hámozva és reszelve, 20 dkg szemes gesztenye, 35 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, csapott kiskanál fahéj.

Hogyan készült? A vajat és a cukrot kikevertem, hozzáadtam a tojást, ismét krémesre kevertem. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal kevertem össze. A tojásos masszába tettem az almát, a lisztet, végül a tessék-lássék feldarabolt gesztenyét is.

Sütőpapírral kibélelt formába öntöttem, 45-50 perc sütésre van szüksége. Meg nekünk egy nagy bögre almás-fahéjas ízű teára, hogy mellé kortyolgassuk.

4 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Igen, ez jó lehet! Az alma és a gesztenye együtt! Imádom az ilyen sütiket. Már csak gesztenyét kell szereznem hozzá! :)

Névtelen írta...

Kedves Ági, ez mesés : )Beleférne egy püspökkenyér formába is?
Üdv? Piroska

Ági, aki főz írta...

FL, azt hiszem a spárban vettem.

Piroska, ha elég nagy a püspökkenyér forma, akkor biztos. Elég nagy adag, meg is nő még egy kicsit, úgyhogy a formát nem szabad 3/4-nél jobban megtölteni. Esetleg akár muffin formában is működhet, csak akkor rövidebb ideig kell sütni.

Névtelen írta...

Akkor nálam 1in2 lesz belőle : )
Köszönöm, Piroska