Sárgadinnye krémleves


Hűsítő, friss és csak egy picit alkoholos. A gyerekeket meg úgysem érdekelte ez a túlérett sárgadinnye.

A sárgadinnyét félbe vágtam, a magokat kidobtam, a belsejét kikapargattam egy karalábévájóval. Pár gömböcöt félretettem, a többit összeturmixoltam. Öntöttem hozzá 1 dl tejszínt, két csipet gyömbérport meg 2 kanál sherry.

Érdekes, hogy egyáltalán nem igényelt plusz cukrozást, hanem így volt kellemes az íze. A ribizli egyébként csak díszítés, de akár bele is lehetne szemezgetni pár darabot.

Ez a mennyiség 2 személynek pont elég egy kellemes ebéd elindításához.

2 megjegyzés:

lekvároskukta írta...

Hmmmmm...guszta :)

Bianka írta...

Még sosem ettem, de nagyon frissítő lehet