Sertésszűz lecsóval


Mi tagadás, egy sima hétköznapon ilyen luxuskajákkal előállni valahogy túlságosan hedonistának tűnik. Viszont annyira finom volt, hogy mesélnem kell róla, mielőtt elfelejtem. Nagyon ritkán veszek sertésszűzet, pedig a legfinomabb disznó-rész. A sertés bélszínje, ennek megfelelően tiszteletet érdemel.

Sertésszűz szalonnába tekerve

Nem is komplikáltam túl a dolgot: a húst 3-4 centis karikákra vágtam, sóztam, borsoztam, mindegyiket szalonnacsíkba tekertem és fogvájóval megtűztem. A végén mindegyik darabnak volt egy-egy elvékonyodó rész, abból levest főztem. 4 felnőttnek bőven elég volt 2 darab szűzpecsenye (kb. 60 deka).

Az előkészített húst 1-1 kanál vaj és olaj felforrósított keverékén sütöttem meg. Minden oldala csak 2-3 percet kapott, kívülről kicsit megpirult, de belül tulajdonképpen még rózsaszín és csodásan puha maradt.

Lecsós mártás

Mellé egy egyszerű lecsós mártást készítettem: 1 fej vöröshagymát és 2 tv paprikát, csöppnyi olajon megpirítottam, rászórtam 1 kiskanál őrölt pirospaprikát. Aláöntöttem 1 dl paradicsomlevet és puhára pároltam.

Főztem még hozzá rizst is, ami jól kiegészíti a többi étel erőteljes ízét. Sőt, volt még uborkasaláta is, mert lassan itt a nyár és ilyenkor naponta fogy nálunk 1-2 uborka.

5 megjegyzés:

ENV írta...

A gyömbéres kókuszfagyi mámorító és gyönyörű, de ezzel a sertésszűzzel le vettél a lábamról!
Remélem még találkozunk a GOUBA-n!
Üdv:
ENV - Gyöngycica

Ági, aki főz írta...

Köszi! Azt hiszem júliusban leszek legközelebb!

Wise Lady írta...

Á tényleg itt van :D
Serpenyőben sütve se rossz! Isteni étel, a disznó legjobb darabja, amit otthon is tökéletesre lehet sütni - a marhabélszín sok mindentől függ sajnos, szerencse kérdése vagy hentesé.
Lecsóval jó ötlet!

ENV írta...

Kreatív Blogger Díjak
Mert abszolút megérdemled! Látogass el a blogomra, ahol "átveheted" őket:
http://gyongycica.blogspot.com/2010/06/kreativ-blogger-dijak.html
ENV

Ági, aki főz írta...

Lady, :-)

Gyöngycica, nagyon szépen köszönöm!