A múlt héten voltam egy kis sajtótájékoztatón, ahol három spanyol régió és az ő ételeik mutatkoztak be. Kóstoltunk is sonkát, kolbászt, sárgadinnyét. Aztán jól be is várásoltam: rozmaring- meg avokádómézet, narancslekvárt meg olívaolajat, jamon serranot és vörösborban érlelt sajtot. Egytől egyig isteniek, mindenféle erőfeszítések nélkül lehet belőlük fenséges tapas-vacsorát kreálni. Persze azért főzni is lehet ezekből a hozzávalókból, itt van pár receptötlet is.
Ha arra jártok, mindenképpen nézzétek meg mit kínál Andalúzia, Murcia meg az Asturias régió konyhája. Ez utóbbi régió bemutatkozása egészen lenyűgözött, az Atlanti-óceán partján, magas hegyekkel, eldugott, középkorból ittragadt városokkal nagyott lépett előre a vágyott utazási célpontjaim listáján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése