Ribizlis túrókrém


Nos, ez se sikerült valami bonyolult módon előállítani. Mivel azonban a túró minden formában a drágám kedvence, egész nagy sikert arattam vele.
Nagyjából 10 percet sikerült ráfordítanom. A szilikonos formának köszönhetően ilyen látványos, de akár pohárkrémként is funkcionálhat, akár zselatin nélkül is. Mondanom se kell, hogy lehet játszani a fűszerekkel meg a gyümölcsökkel is. Például a csillagánizs-sárgabarack, menta-málna is jól muzsikálna együtt.

15 deka ribizlit leszemeztem, 1 kanál cukorral addig főztem, amíg levet engedett és meglöttyedt.

2 dl tejszínhabot 2 kanál porcukorral habbá vertem. 40 deka túrót botmixerrel pürésítettem, hogy lágyabb, krémesebb legyen. Belekevertem 1 csomag vaníliás cukrot, beleforgattam a tejszínhabot és 1 csomag zselatin fixet, amit nem kell melegíteni. A túrókrémet formába simítottam, 2 órát dermesztettem a hűtőben. Kiborítottam és a szintén lehűtött ribizlis mártással tálaltam.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Fenséges

Névtelen írta...

Meg tudom erősíteni: tényleg fenséges volt!
Péter, Ági férje

Csibe írta...

Azta, de guszta!...nagyon szeretném :)