VKF előzetes

A hétvégi VKF témája a konyhából kikerülő karácsonyi ajándékokat járja körül és remélhetőleg rengeteg fantasztikus ötlettel lát majd el engem is. Cookbook Catchall gyűjteménye inkább azoknak szól, akik nem állnak neki keverni-kavarni, inkább ételmániás ismerősüket szeretnék meglepni. Jobbnál jobb ötletek, igaz angol nyelven és nem teljesen a hazai viszonyokra méretezve.
Nem bánnám, ha pár hasonló ötletet kapnék tőletek is. Nekem ilyesmik jutottak eszembe:
- Vehetünk a megajándékozottnak egy kecskét, ő pedig egész évben eheti a jobbnál jobb sajtokat.
- Befizethetjük egy főzőiskolába, mert ezek az események nem csak a tanulásról, hanem a jókedvről, pihenésről is szólnak. Aztán kisimulva még jobban fog főzni az illető. Nekem nagyon tetszett a Csillagánizs, a Finománia. Makit is sokan kedvelik.
- Főzni tudó és kedvelő ismerősünknek bármennyi szakácskönyvet vehetünk, bizonyára örülni fog neki. Itt van most Dolce vita és hamarosan Chili és vanilia könyve is, csak nézzünk utána, hogy nem vette-e már meg magának. Ennek elkerülése érdekében érdemes inkább elmenni a Chefparade könyvesboltjába és az ott felhalmozott külföldi különlegességek közül válogatni. Azok biztos nem lesznek még meg otthon 3 példányban.
- Egy csomó étterem biztosít lehetőséget arra, hogy ajándék vacsorautalvánnyal lepjünk meg valakit. Ilyenkor az ünnepeltnek csak el kell mennie és jól éreznie magát, a számlával pedig nem törődni. Egy bábelos kóstoló menü már elég komoly ajándék lehet.
- Kütyük, cuccok, apróságok. Na ezeket is imádom, kár hogy egyszerűen már nem férek el a konyhában, ha kinyitom a szekrényajtót, csak úgy potyog kifelé a cucc. Két jó netes lelőhely is nyitott mostanában, a Kookta és a Sodrófa. Bár azt hiszem a jópofaságok helyett nekem most inkább a megint tönkrement botmixeremet kell pótolni először.
- Ja igen, amíg el nem felejtem. Bármikor tudok örülni egy ajándékcsomagnak. Olyan jó bontogatni, nézegetni, ízlelgetni a sok finomságot, amit belepakoltak. Culinarisban előre is összeállítják, de persze még jobb ha a megajándékozott ízlése szerint indulunk neki. Édesszájúak pedig menjenek a Keserédesbe vagy az Azték Choxolatba. Nincs is jobb ajándék egy kilónyi csokinál.
Nocsak, nocsak. Azt hittem nehéz lesz, pedig pillanatok alatt írtam ezt a terjedelmes listát... Mégiscsak élhető ez a hely, amit Magyarországnak hívnak?

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ági, fantasztikus ez a gyűjtés! Szívemből szóltál...
Megadnám a férjem e-mail címét, elküldenéd neki??? :-)

szép napokat kívánok,

Mackómama

Ági, aki főz írta...

Mackómama, igen szívesen elküldöm. Gondolom egy kis sugallat nem árt neki?

E.M.A.K. írta...

Bár nem ide tartozik, de mindenképpen le akartam írni: megvettem a novellás könyvedet, és bár karácsonyra szántam magamnak, elkezdtem olvasni. És nem bírom letenni!!! Szeretem, hogy rövidek, hogy élvezetesek, hogy változatosak, hogy szívet melengetőek, hogy megéhezek tőlük, hogy jó kedvem lesz tőle ... már nevettem rajta, már sírtam rajta, már szomorkodtam rajta ... és még sehol a vége!!!! Úgy örülök, hogy megvettem, és hogy olvashatom, és hogy megírtad, és hogy rád találtam ... KÖSZÖNÖM!!!

anyahajó írta...

Szuper lista!
Épp ma voltam az aztékban, és rájöttem, hogy rám egy nagy csoki hasonlóan hat, mint az alkohol, gyakorlatilag spicces lettem tőle.
Amúgy meg írtam neked egy posztot :)

Névtelen írta...

Lehet, hogy Ági ezt a posztot nekem szánta?
:-)

Péter, Ági férje

Ági, aki főz írta...

EMAK! Köszönöm, jól esett. Örülök, hogy ennyire megmozgattalak.

Anyahajó! Nagyon köszönöm.

Drágám, te tudod, hogy ezek nagy részét már kipróbáltam, úgyhogy neked valami mást kell kitalálnod...