Sütőben rántott karfiol


Nos, nem mondhatnám, hogy a karfiol megveszekedett rajongója lennék, de ebben a formában egészen elviselhető. Olyan jó édeskés íze lesz a sütéstől és még a lakás se lesz menza-szagú. A panírozott dolgok sütőben, olaj nélküli sütését már több helyen láttam, nagyon klassz ötlet, nekem bevált.


Sütőben sült, rántott karfiol parmezános bundában


Vettem egy 400 grammos zacskó fagyasztott karfiolt és szobahőmérsékleten hagytam kiolvadni. Ez már eleve rózsáira van szedve és általában a fagyasztás következtében valamivel puhább is, mint ha nyers, egész növényt veszünk.
Paníroztam, azaz lisztbe, sós tojásba és reszelt parmezánnal összekevert zsemlemorzsába forgattam. Az így bundázott karfiol rózsákat sütőlapra pakoltam, 180 fokos sütőbe toltam. Sajnos nem emlékszem mennyi idő múlva, szóval pont akkor vettem ki, amikor ilyen szép pirosak voltak.
Ha nagyon kényeskedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy kicsit kiszáradt, de legalább nem úsztunk az olajban.
A gyerekeknek is nagyon tetszik, könnyen ehető, kézbe fogható kaja, ráadásul ugyebár zöldség. Azt hiszem elég sok más zöldséggel is el lehetne játszani ezt a trükköt. A bundához pedig ezerféle lehetőség akad a fűszerezésre.

5 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Én minden ilyen cuccot sütőben sütök(húst, zöldséget), szerintem teljesen jól működik.

Reni írta...

én meg már régóta ki akarom próbálni a sütőben rántást... na majd kitalálok valamit hozzá :)
én most bevágnék pár darab meleg rántott karfiolt azé :)

Zsukkata írta...

Köszönet a remek holnapi-ebéd-ötletért, van is itthon lefagyasztott karfiol, kipróbálom :o)!

Ági, aki főz írta...

Úgy tűnik ennek a témának lesz még folytatása... annyira jó ötletnek tartom. Nem nagyon hallottam, hogy bárkinek rossz tapasztalata lett volna.

Kriszta írta...

Ilyenen már én is gondolkodtam, de még nem mertem belevágni, köszi a tippet. :-)