Borsóleves családi koprodukcióban


Leveses lettem az utóbbi időben, egyre-másra születnek a jobbnál jobb variációk. A gyerekek szeretik az ilyesmit és nekem is jól esik. Az az igazság, hogy ha elég sűrűre sikeredik a leves, én nem is csinálok másodikat, mert jóllakunk ezzel is.

Annak ötlete, hogy egyáltalán borsólevest készítsek, a gyerekvigyázónktól származik. A galuska készítése módja miatt anyós pajtit zaklattam. A petrezselyemzöldet pedig apu mélyhűtőzte be nekem. Egy kicsit tehát mindenki hozzátett ehhez a leveshez.

Borsóleves

Kanálnyi olajon megpároltam 1 felkockázott hagymát. Rászórtam 1 kanál lisztet, 1 kiskanál pirospaprikát. Felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. Feldaraboltam 2 répát, beleszórtam. Amikor a répa már majdnem teljesen puha lett, akkor öntöttem bele 200 g fagyasztott borsót.

A galuskához összekevertem 1 tojást, 1-2 kanál lisztet, sóztam. A galuskatészta legyen inkább kemény, mint lágy. Gyorsan beleszaggattam a levesbe, amikor felúsznak a felszínre, már készen is van. Még belekevertem 1 kanálnyi apróra vágott petrezselyem zöldet is.

Persze belefőzhettem volna még egy kis csirkeaprólékot is, hogy tartalmasabb legyen, de így se volt rossz.

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nálam is borsóleves készült az este, igaz tettem bele fehér répát meg zellert is, hja és most nem volt kedvem galuskázni, de legutóbb szaggattam bele. :-)A petrezselyem pedig alap, szerintem. :-)
Érdekes én is leveses lettem mostanában, vacsorára nagyon jól esik . :-)

Ági, aki főz írta...

Ugye, ugye?

jókaja írta...

Érdekes, nálam nem szezonális a levesezés, bármikor kapható vagyok rá.
A következő galuskánál keverj el egy diónyi puha vajat (olajat) a tojással, még finomabb lesz. Én még pici gyömbérport is szórok a galuskába.

Ági, aki főz írta...

Jókaja, azt hiszem apu szokott bele tenni olajat, de én kifelejtem mindig. A gyömbérpor elég érdekesen hangzik.