Kekszillat


Tényleg kekszillatban úsztunk három napig, mire kisült az összesen 300 darab keksz. Hatalmas mennyiség, négyféle receptet követtem, a csokisból sütöttem dupla adagot. Ezek a kekszek nem lettek túl nagyok, amolyan három falattal felfalható méretűek. Így adagonként kb. 50 darab lesz belőlük.

Kesudiós-földimogyorós keksz (a képen elöl)

A kedvencem, mert nem túl édes, inkább sós, karamellás.

Hozzávalók: 100 g földimogyoróvaj (peanut butter), 100 g vaj, 100 g barnacukor, 2 tojás, 180 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 80 g durvára tört kesudió.

Elkészítése: A földimogyoróvajat, a puha, szobahőmérsékletű vajat meg a cukrot habosra kevertem. Belekevertem a tojást is. A száraz hozzávalókat külön összeforgattam, majd mindent egynem masszává kevertem immáron kanál segítségével. Golyókat formáztam belőle, ellapítottam és sütőpapírra tettem. 180 fokon sült kb. 15 percig.

Csokis keksz (a képen hátul)

Fűszeres Eszter receptje szerint, kicsit több kakaóval. Nagyon csokis.

Hozzávalók: 300 g liszt, 2-3 evőkanál kakaópor, 1 csipet só, 1 kiskanál sütőpor, 200 g csokicsepp, 200 g vaj, 2 tojás, 150 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése: A puha, szobahőmérsékletű vajat meg a cukrot habosra kevertem. Belekevertem a tojást is. A száraz hozzávalókat külön összeforgattam, majd mindent egynem masszává kevertem immáron kanál segítségével. Golyókat formáztam belőle, ellapítottam és sütőpapírra tettem. 180 fokon sült kb. 12 percig.

Birses keksz (a képen jobbra)

Kellemesen savanykás, gyümölcsös.

Hozzávalók: 100 g vaj, 100 g birsalma-kompót pürésítve, 4 evőkanál méz, 1 tojás, 200 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj.

Elkészítése: A puha, szobahőmérsékletű vajat a mézzel, tojással, birspürével habosra kevertem. Belekevertem a tojást is. A száraz hozzávalókat külön összeforgattam, majd mindent egynem masszává kevertem immáron kanál segítségével. Kiskanállal adagolva sütőpapírra tettem ezt az elég lágy masszát. 180 fokon sült kb. 12 percig.

Karamellás-csokis (a képen balra)

Igazi kényeztetés, édes, csokis. Kell ennél több?

Hozzávalók: 100 g vaj, 100 g cukor, 2 tojás, 150 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 80 g keserűcsoki, 80 g karamellás cukorka.

Elkészítése: A csokit meg a karamellát apróra kockáztam. A puha, szobahőmérsékletű vajat meg a cukrot habosra kevertem. Belekevertem a tojást is. A száraz hozzávalókat külön összeforgattam, majd mindent egynem masszává kevertem immáron kanál segítségével. Golyókat formáztam belőle, ellapítottam és sütőpapírra tettem. 180 fokon sült kb. 12 percig.

6 megjegyzés:

L.Krisztina írta...

Akkor nálatok olyan karácsony előtti hangulat lehet !!!:)

Palócprovence írta...

Nem semmi mennyiséget gyártottál le! Le a kalappal! :)

Flat Cat írta...

Az a birsalmás nagyon megmozgatta a fantáziámat! (de a kesudiósból is tudnék enni egy keveset...)

Ági, aki főz írta...

Hát, ami azt illeti van egy fajta hangulata, az biztos.

FC, már készítettem ezt reszelt nyers almával, reszelt nyers birssel, illetve sütőtök pürével is. Mindig nagyon puha, omlós lesz. Minden kölök imádja.

VOKinga írta...

Én is kekszeltem az utóbbi napokban, de csekély sikerrel, vagyis sikerült kreálnom egy olyan zabpehely-keksz receptet, amit a gyerekek imádnak, én meg fűrészpornál alig érzem jobbnak. Ezek viszont nagyon bíztatóak, a következő próbálkozásaimat inkább tőled indítom.

Ági, aki főz írta...

Nem az a lényeg, hogy a gyerekek imádják?