Készítettem ám likőröket is. Ezeket jó hónappal karácsony előtt el kell készíteni, de az eredmény csak ilyentájt élvezhető.
Az ügymenet meglehetősen egyszerű volt. Gyümölcs, fűszerek, 2,5 deci vodka meg 1 dl vízből és 4 evőkanál cukorból főzött szirup. Minden összetevő ment a befőttes üvegbe, az pedig a hűtőszerkényben foglalta a helyet. Egy hónap után lehet leszűrni és élvezni. Minél tovább álldogál a gyümölcsön az alkohol, annál finomabb lesz.
Az elkészített változatok:
- Mandarin fahéjjal. Illatos csoda.
- Szeder vaníliával, elég harmatos az íze, de a színe meseszép. A gyümölcsök benne is maradhatnak dísznek.
- Aszalt szilva, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. Messze a legfinomabb. Ráadásul a fantasztikusan illatos, alkoholos aszalt szilvával, mint csokibonbon töltelékkel is eljátszadoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése