Gesztenyés keksz



Ez a recept net-szerte kering, több helyen is olvastam különböző változatokat. Szokásomhoz híven, minimálisra csökkentettem a hozzávalók számát. A gesztenyemassza amúgy is cukros, ízesített, nem igényel semmi pluszt.


Nagy előnye, hogy egyszerű elkészíteni és mivel mi nagy gesztenye-rajongó család vagyunk, mindenkinek ízlik is.



Gesztenyés keksz

Mi került a dupla adagba? 15 deka tejmentes margarin (vagy vaj), 8 deka porcukor, 2 tojás, 50 deka gesztenyemassza, 4 evőkanál liszt.


Hogyan készült? Először a vajat kevertem ki a cukorral, egyenként beledolgoztam a tojásokat, végül a lisztet és a gesztenyemasszát. Nyomózsákba szuszakoltam és mindenféle formákat nyomtam ki belőle. 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések: