Leves, váratlan sikerrel

Vasárnap Apu főzött. Hozott magával egy kicsontozott, aszalt szilvával és fokhagymával megtöltött, kötözött növendék birka combot, amit vagy három órán keresztül sütött és egyszerűen mennyei lett. Semmi tolakodó birka-íz, csak fennségesen omlós, zamatos hús. Gyakorlatilag csak önmagában ettem, bár volt hozzá némi ez meg az is.

Nos, eme fennséges sült elé brokkolikrémlevest tálaltunk, de mivel én mostanság kerülön a tejszínt, gondoltam csak úgy a magam kedvére készítek egy saját levest is. Volt itthon 3 szem birsalma meg egy fél zeller. Ezeket társítottam vöröslencsével, curryporral meg kókusztejjel. Én magam döbbentem le legjobban azon, hogy mennyire ízlett a családnak az alkotásom. Gyakorlatilag az utolsó cseppig elfogyott, pedig arra számítottam, hogy majd három napig ezt fogom eszegetni.

Birses leves indiai beütéssel

Mi került a 4 tányéros adagba? 3 birsalma, fél zellergumó, 1 répa, 1 hagyma, 10 deka vöröslencse, 1 deci kókusztej, 1 kiskanál madraszi curry, fél kiskanál fekete mustármag.

Hogyan készült? A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam. Körülbelül fél liter vízzel engedtem fel, fűszereztem és a lencsével együtt puhára főztem. A leves felét turmixoltam, hozzáadtam a kókusztejet és belekevertem az egészben hagyott darabokat.

Na jó, elismerem, hogy nem néz ki valami bizalomgerjesztően, de mint már említettem, egészen jó lett a végeredmény. Nekem az az ötlet is nagyon tetszik, hogy még a krémlevesben is legyen egy kis harapnivaló, amolyan "betétként".

Nincsenek megjegyzések: