Vasárnap Apu főzött. Hozott magával egy kicsontozott, aszalt szilvával és fokhagymával megtöltött, kötözött növendék birka combot, amit vagy három órán keresztül sütött és egyszerűen mennyei lett. Semmi tolakodó birka-íz, csak fennségesen omlós, zamatos hús. Gyakorlatilag csak önmagában ettem, bár volt hozzá némi ez meg az is.
Nos, eme fennséges sült elé brokkolikrémlevest tálaltunk, de mivel én mostanság kerülön a tejszínt, gondoltam csak úgy a magam kedvére készítek egy saját levest is. Volt itthon 3 szem birsalma meg egy fél zeller. Ezeket társítottam vöröslencsével, curryporral meg kókusztejjel. Én magam döbbentem le legjobban azon, hogy mennyire ízlett a családnak az alkotásom. Gyakorlatilag az utolsó cseppig elfogyott, pedig arra számítottam, hogy majd három napig ezt fogom eszegetni.
Birses leves indiai beütéssel
Mi került a 4 tányéros adagba? 3 birsalma, fél zellergumó, 1 répa, 1 hagyma, 10 deka vöröslencse, 1 deci kókusztej, 1 kiskanál madraszi curry, fél kiskanál fekete mustármag.
Hogyan készült? A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam. Körülbelül fél liter vízzel engedtem fel, fűszereztem és a lencsével együtt puhára főztem. A leves felét turmixoltam, hozzáadtam a kókusztejet és belekevertem az egészben hagyott darabokat.
Na jó, elismerem, hogy nem néz ki valami bizalomgerjesztően, de mint már említettem, egészen jó lett a végeredmény. Nekem az az ötlet is nagyon tetszik, hogy még a krémlevesben is legyen egy kis harapnivaló, amolyan "betétként".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése