"Rizottót" készítettem gersliből, azaz árpagyöngyből. Ha jól emléksem Ramsay ötlete lehetett valamelyik régi Good Foodban. Nem olyan krémes, lágy, mint az igazi rizottó, viszont rengeteg íz, zamat van benne. Igazán gazdag, télies étel.
Gerslizottó
Mi került a 4 személyes adagba? 300 g árpagyöngy, 5 deci húsleves, 1 hagyma, 1 kis konzervnyi sós szardínia (ringli, anchovy), 15 deka rókagomba, 8 deka parmezán, 2 evőkanál olívaolaj.
Hogyan készült? Az olajon megpároltam az apróra vágott hagymát és szardíniát, amikor üveges lett, rászórtam az árpát. Kicsit átpirítottam, felöntöttem húslevessel és lefedve főztem háromnegyed órán keresztül. Az utolsó tíz percben adtam hozzá a gombát. A tányéron mindenki kedvére megszórthatta reszelt parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése