Mi ez?


Kíváncsi vagyok, kitaláljátok-e, miből készítettem ezt a levet? Nem narancs.

Mint azt végül Millie kitalálta, sárga húsú görögdinnyéről volt szó, de a rózsaszínnak is nagyon finom a leve ám.
Dolce Vita egy éve írt a dinnyekoktéljáról. Csak azt tudnám, hogy miért vártam egy évet a kipróbálásával. Most felhalmozódott egy nagyobb dinnye készlet, úgyhogy nekiestem. A darabokat - héj nélkül, de magostul - a turmixgépbe teszem, pürésítem, szűrőn átküldöm és már iszom is. Én még az ízesítéssel sem törődök, a dinnyének önmagában is fantasztikus az íze. Annyira jó a jegesen hideg, édes levet kortyolgatni, százszor finomabb bármilyen dobozos üdítőnél.

Tavaly elmélkedtem egy kicsit a dinnyéről és annak lényegéről.

17 megjegyzés:

lúdanyó írta...

kukorica?

Vesta írta...

ananász?

Lilahangya írta...

Sárga húsú ringló?

szepyke írta...

Mivel habzik gondolom, hogy mosogatószer.Kitaláltam?:DDDDD

Yasmine írta...

Mangó??

Beatbull írta...

(citrom-)sárga színű sárgarépa? (ld. itt)
De lehetne a világosan érő meggy/cseresznye is ? Vagy sárga cékla?

Névtelen írta...

Barack lesz az, ugye?

Névtelen írta...

zeller :) ? eszter

Névtelen írta...

tök

masik eszter

starfokker írta...

tutira sárga cékla!:)

enn írta...

sárgadinnye?

Daisy írta...

Szerintem paradicsom, ugye?

Millie írta...

Dinnye?

Ági, aki főz írta...

Millie!!! Sárga húsú dinnye, de igazából a többi is jó tipp volt.

Millie írta...

Izé... Nyeremény nuku?
:-D

Ági, aki főz írta...

Nyeremény? Szívesen meghívlak egy pohár ilyenre. :-DD

Millie írta...

vicceltem! Egyébként ha arra járnék be is ugranék szívesen!
Szuper a villa-interjú ötlet!