Végre valami normális kaja


Az nem lehet, hogy folyton csak salátán meg sütin éljek. Kell néha valami normális kaja, gondoltam már napok óta. Ma jött el a cselekvés ideje.

Juhtúróval töltött hústekercs

Mi került a 4 személyes adagba? 6 szelet pulykamell, 18 szelet sonka, 10-12 dkg juhtúró, 2 dl fehérbor, só, bors, kakukkfű.

Hogyan készült? A hajszálvékony sonkából 3-3 szeletet fektettem egymás mellé, úgy, hogy egy kicsit átfedésben legyenek. Erre jött a hússzelet, amit fűszereztem, majd egyik felét megkentem a juhtúróval. Szorosan feltekertem és a tekercseket egymás mellé fektettem a tepsibe. Alá öntöttem a bort és 1 órán keresztül sütöttem a 180 fokos sütőben. Dobtam mellé pár szem ringlószilvát is, de ez nagyon savanyúnak bizonyult, ráadásul szét is sült, bár én megettem becsülettel.
A hústekercsek viszont jól vizsgáztak, mert szépen megőrizték az alakjukat, nem estek szét, sőt még a túró sem folyt ki belőle. Az íze pedig, nos, pont olyan volt, mint amire egy kiéhezett húsevő csak vágyhat.

4 megjegyzés:

anyahajó írta...

Egyik karácsonykor csináltam ilyet, csak ringló helyett aszalt szilvával. Nagyon jó tényleg!

szepyke írta...

Hát, ez tényleg normális kaja, sőt annál is normálisabb, mert szuper kis kaja. Ahogy olvastam, éreztem az illatát! Nagyon éhes lettem....

trinity írta...

A juhtúró nálunk is nagyon menő a husival!!!!Én is megéheztem:)))

erős ildikó írta...

Hát ez tényleg nagyon normálisnak tűnik:) Teljesen rendjén van még annak ellenére is, hogy ma a hosszas vároban való utazás után csak egy szelet dinnyét bírtam lenyomni a tikkasztó melegben...