Sós clafoutis


Naszóval, egy nyárral ez előtt nem sikerült mély barátságot kötnöm a tejespitével. De még mindig annyian áradoznak róla, hogy nem hagyhattam veszendőbe a témát. Naná, hogy nem egy egyszerű gyümölcsöset, hanem rögtön egy kecskesajtos-paradicsomos változatot kellett kipróbálnom. Vacsora lett belőle, de még milyen vacsora! Hamarosan sorra kell kerülnie az édes verziónak is, ebben már biztos vagyok.

Clafoutis kecskesajttal és paradicsommal

Mi került a 2-3 személynek elegendő adagba? 2 tojás, 2 sárgája, 5 kanál liszt, 200 ml tejszín, 100 ml tej, 150 g friss kecskesajt, 10-12 szem apró paradicsom, só.
Hogyan készült? A tojásokat és a tejet robotgéppel elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet is és homogén, de folyékony masszává dolgoztam. Végül a kecskesajtot is belemorzsoltam. A keveréket szuflé formákba vagy egy nagy tűzálló tálba önthetjük. 190 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem. A kisebb formában értelemszerűen gyorsabban átsül és több lesz a ropogós része, míg a nagyobb tálban remegősebb marad.

5 megjegyzés:

Science Bloggers Association írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Science Bloggers Association írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Lilahangya írta...

Ez biza remekul nez ki! Latom elvezitek a vasarolt kecsket :)

Csibe írta...

Nagyon-nagyon guszta!!!

erős ildikó írta...

Jó ez a kecske nagyon!