Napi mosoly 8.

Na, ez már kihívás. Mi jót és szépet lehet találni abban, hogy az embernek két napig fáj a torka? Nem csak úgy fájdogál, hanem iszonyúan fáj minden egyes nyelési kísérlet.
1. Lehet örülni annak, hogy a gyerekeknek csak a takonytermelésük öltött ipari méreteket, de nem lettek lázasak pl.
2. Lehet örülni annak, hogy ha az ember torkán csak a gyógytea csúszik le, akkor a fölös kilók is megindulnak lefelé.
3. És lehet annak is örülni, hogy képes vagyok magam meggyógyítására. Ha eddig nem néztetek teljesen hülyének, most, ha ezt elmesélem, biztos elgondolkodtok azon érdemes-e ennek a zakkant tyúknak az irományait olvasni. Este ugyanis már teljesen elegem lett és elhatároztam, hogy reggelre véget vetek ennek a torok-dolognak. Nos, valamennyire sikerült, mert már tudok nyelni. Fél éjjel a torkomat sikáltam. Gondolatban beültem szépen, jól megnéztem magamnak a gyulladt, dagadt torkomat. Aztán levakartam róla a nem oda való rétegeket. Ezt összecsomagoltam, kidobtam a szemétbe. Aztán jó alaposan átmostam fertőtlenítőszerrel, le is törölgettem szárazzal. Végül puha, fehér balzsammal kentem be, hogy gyorsabban gyógyuljon. És ezt addig-addig csináltam, amíg el nem aludtam.
Persze lehet, hogy amúgy is elmúlt volna meg a literszámra nyakalt mézes, illatos kamillatea is biztos besegített. És az is biztos, hogy a koldreksz semmiféle pozitív hatást nem gyakorolt rám, azt hiába ittam az elején.

5 megjegyzés:

Zizi írta...

Ági!
A módszered egyáltalán nem hülyeség és nem vagy zakkant! :) Ez a gyógyulás egyik leghatékonyabb formája! Nálam hólyaghurut a gyakori (persze ennek mélyebb okai vannak, amikre szépen lassan jövök rá) problémám, a tüneti kezelést a gyógyteákon, homeopátiás bogyókon kívül beszélgetéssel szoktam tölteni. Beszélgetek a hólyagjaimmal, biztatom őket és megkérdezem, hogy miért gyulladtak már be megint. Lassan jön a válasz... de jön!!!
Nemrég tanultam természetgyógyászatot-reflexológiát (már végeztem is! :)) és maximálisan támogatom az ilyen hozzáállást és gyógyítási módszert! :) Hajrá!

zazálea írta...

Nekem volt egy ismerősöm, aki a mandulájáról levakarta a hólyagokat, esküszöm. Két gyerekét egyedül nevelő nőről van szó, azt mondta, nem teheti meg, hogy beteg és beteg. Én egy kicsit rosszul voltam, ő viszont meggyógyult. :o)

Gabojsza írta...

Ezt hívják agykontrollnak. Működik.

Pötipite írta...

Abszolút!Ennyire "egyszerű" a dolog, csak egy kis befeléfordulás, figyelni magunkat,a bennünk zajló folyamatokat.Tök jó,hogy vannak ilyen "zakkant tyúkok"!! :-)
(ajánlom mégfájó torokra a pemetefű cukorkát,kb.180 Ft a patikában, és hatásosabb,mint a többszörösen drágább "gyógyszerek".)

ágota írta...

Adolf Born gyógyszerét ismered ? :)

http://www.youtube.com/watch?v=ldXS8SIa0UI&feature=related