Még adós vagyok a hétvégi gasztroblog találkozó ételeivel is. A téma a sárga szín volt, így sütöttem egy sáfrányos kenyeret, nagyon egyszerűen a vízben, amit a tésztába kevertem feloldottam és állni hagytam a sáfrányt, hogy kiadja a színét. Aztán a szokásos módon fél kiló lisztből, 3-3,5 dl vízből, 1 csomag száraz élesztőből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál sóból meg 3 kanál olajból gyúrtam kenyeret, kétszer megkelesztettem, aztán megsütöttem.
Készítettem hozzá egy tojásos salátát is, ami csak részben volt sárga, de jól mutatott a zöld levelekkel együtt. Hozzá a kedvenc öntetem készült: citromlé meg joghurt. Ja és a salátába került még egy doboz kukoricakonzerv is, mivel az is sárga és szerintem szinte minden salátában jól működik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése