Kukoricadarás-tejfölös kevert süti


Olyan sokszor fogok mellé a kevert sütikkel, de ez most kivételesen nagyon jól sikerült! Puha lett, levegős és a tetejére szórt mogyoró se tett neki rosszat. Imádom a megpörkölődő mogyoró illatát!

Kevert sütit mindig a joghurtos/tejfölös pohárral csinálom, azt használom mércének, így tényleg a világ legyegyszerűbb dolga. Az se baj, ha csak úgy szemre mérek, bár az arányok azért számítanak. Ha jól tudom, akkor nem lesz kemény, ha csak gyorsan összekeverem és már megy is a sütőbe, nem vár semmire.

Mi került bele? 2 tojás, 1 pohár tejföl, 3/4 pohár cukor, 1,5 pohár finomliszt, 1/2 pohár kukoricadara, 1 tasak sütőpor, 1/2 pohár olaj, csapott kiskanál fahéj, 2 evőkanál durvára vágott mogyoró.

Hogyan készült? Először a tejfölt, tojást, olajat és cukrot kevertem össze jó alaposan. Aztán beleszórtam a lisztet, darát, sütőport, fűszert. Jól összedolgoztam, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. A tetejére szórtam a mogyorót. 35 percig sütöttem. Jó alaposan megnőtt és puha, nedves tészta lett.
Volt egy olyan gondolatom is, hogy aszalt szilvát is pakolok a tetejére, de azok sajnos elégtek, megkeseredtek a sütőben. Legközelebb majd belekeverem a tésztába, akkor nem kell a fekete maradványokat egyesével lepiszkálni a tészta tetejéről.

6 megjegyzés:

Notburga írta...

Tényleg nagyon gusztán néz ki. Elhiszem, hogy finom volt! A nagyikám sütött valamikor nagyon régen hasonlót. Talán valami almadarabokat is tett a tésztába, ha emlékezetem nem csal.

Névtelen írta...

Pont tegnap vettem kukoricadarát, így ki tudom próbálni! Köszi a receptet!

Névtelen írta...

Hú, ez guszta : ) Aludttejjel is kipróbálom : ) Köszi, Piroska

Noémi írta...

Szia Ági!Valamit én nagyon elronthattam ,mert ropogós kemény maradt benne a kukoricadara.Van ötleted,hogy mit?

Ági, aki főz írta...

Noémi, ó! Hát nem igazán tudom, nekem megpuhult. Ropog, mert egy picit a széleken, ahol sültebb lett, nekem is maradtak ropogósabb részek, de belül nem.
Lehet, hogy más fajtát használtam? Még arra gondolnék, hogy érdemes lenne előtte beáztatni a darát, de akkor változnak az arányok is, ki kellene próbálnom.

Unknown írta...

A kukoricadarát hagyni kell állni a tejföl,vagy kefírben,és akkor puha lesz...:)))